Πολιτική

13/07/2011 - 10:00

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Λέσχης Πλωμαρίου

Έκθεση  ζωγραφικής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χαλδέζου

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 του ίδιου μήνα.

Ο Θεόφιλος Χαλδέζος, γεννημένος στο Πλωμάρι, εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως ανώτερο στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολούνταν με την ζωγραφική ως αυτοδίδακτος, εικονογραφώντας κυρίως σκηνές της καθημερινής ζωής. Έχει μετάσχει σε ομαδικές  εκθέσεις στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και εκθέτει 20 έργα της τελευταίας δουλειάς του καθώς και δύο αγιογραφίες.

--------

Παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος του ιστορικού Τέχνης κ. Χάρη Γιακουμή, «Η νήσος Λέσβος, φωτογραφικό οδοιπορικό 1875-1915»

Την Παρασκευή  29 Ιουλίου και ώρα 8.30 το βράδυ στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» παρουσιάζεται το βιβλίο-λεύκωμα του ιστορικού Τέχνης κ. Χάρη Γιακουμή, «Η νήσος Λέσβος, φωτογραφικό οδοιπορικό 1875-1915», με ταυτόχρονη έκθεση σπάνιων φωτογραφιών του νησιού της ίδιας περιόδου.

Ο δρ Χάρης Γιακουμής, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, ασχολείται με την καλλιτεχνική δημιουργία στον χώρο των αιγαιοπελαγίτικων νησιών και της Μικράς Ασίας και έχει παρουσιάσει ανάλογες εκδόσεις, εκτός από το Παρίσι, στην Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Η έκθεση θα διαρκέσει δέκα ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο!