Πολιτική

28/07/2011 - 07:25

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Μεσότοπο - Καλοκαίρι 2011

Πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι και το φετινό καλοκαίρι στο Μεσότοπο. Εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σε συνεργασία με τους φορείς του χωριού. ‘Απανθίζοντας’ κάποιες απ’ αυτές, μπορούμε να αναφερθούμε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση της Πέμπτης 4 Αυγούστου που διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρία Μεσοτόπου με τίτλο «ο Μεσότοπος των Γυναικών» με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα και με τραγούδια που θα αποδόσουν οι γυναίκες του χωριού. Είσοδος 5 ευρώ.

  Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «ο Ηλίας του 16ου». Διοργανώνεται από το παράρτημα του συλλόγου «Αναγέννηση» σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Μεσοτόπου. Είσοδος 7 ευρώ.

  Την Τετάρτη 10 Αυγούστου «Μεσοτοπίτικο γλέντι» διοργανώνεται από τον σύλλογο «Αναγέννηση» με ζωντανή ορχήστρα και φαγητό. Η είσοδος θα γίνεται με κάρτα.

  Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση «Ως τρέχει το νερό». Είναι αφιερωμένη στην πηγή ζωής και πολιτισμού, στο αγαθό που μας προσφέρει η φύση και που οι Μεσοτοπίτες με ένα τιτάνιο έργο το 1975 έφεραν το νερό από τον Άγιο Κωνσταντίνο της Μαλλιόντας και υδροδότησαν το χωριό. «Θα θυμηθούμε τις συνθήκες της εποχής, το όραμα, τον εθελοντισμό και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν τότε οι συγχωριανοί μας». Είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ  9 μ.μ. «Υποδοχή του Αυγούστου στα Χωραφούδια» Διοργάνωση: Παράρτημα συλλόγου Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση».   ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  9 μ.μ. «Ο Μεσότοπος των Γυναικών» Διοργάνωση Αναπτυξιακή Εταιρία Μεσοτόπου.   ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ  6.30 μ.μ. «Αθλητικοί αγώνες στο γήπεδο» Διοργάνωση: Α.Ο.Μ. και σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση».   ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Δημιουργώντας με τον πυλό»  9 π.μ. Παιδική εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο και το απόγευμα ξενάγηση – κέρασμα – έκθεση φωτογραφίας    7 μ.μ. Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»   ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  9 μ.μ. Θεατρική παράσταση: «Ο Ηλίας του 16ου» Διοργάνωση: Παράρτημα Συλλόγου Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Μεσοτόπου.   ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9μ.μ. «Μεσοτοπίτικο γλέντι» στο προαύλιο του σχολείου Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8.30 μ.μ. «Ως τρέχει το νερό» στον αύλιο χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση».   ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μ.μ. Ομιλία – συζήτηση στον κινηματογράφο του χωριού με θέμα: «Ο καρκίνος του μαστου στις γυναίκες σήμερα» Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8μ.μ. «Γ’τουνιό» στην Αγία Μαρίνα. Διοργάνωση: Επιτροπή Γυναικών του συλλόγου «Η Αναγέννηση».   ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8μ.μ. «Προβολή Ταινίας» στον κινηματογράφο του χωριού. Διοργάνωση: Επιτροπή του συλλόγου Γυναικών «Η Αναγέννηση».  

Μοιράσου το άρθρο!