Πολιτική

22/01/2012 - 23:59

Προκλητική αδιαφορία: άφησαν το δρόμο Μήθυμνα-Εφταλού στο χάλι του !!!

yle="text-align:justify;"> 

 Ο Δημοτικός  Σύμβουλος    Δημήτρης Βελούτσος με ερώτησή του καταγγέλει την προκλητική αδιαφορία του Δήμου για τη μη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Μήθυμνα-Εφταλού.

Προσέξτε δεν μιλάμε για ένα τυχαίο δρόμο... αφορά το νούμερο τουριστικό προορισμό της Λέσβου... και μετά θα λέμε γιατί δεν έχουμε τουρισμό....!!!

Προς: 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου    κ.Χρήστο Κορδώνη 

              2. Αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής  & Πολιτικής Προστασίας   κ.Γιάννη Βατό

Ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου

 

                Θέμα: Αποκατάσταση βατότητας δρόμου Μήθυμνας – Εφταλούς 

 Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια ,όταν έντονα καιρικά φαινόμενα ,έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν τον παραλιακό δρόμο Μήθυμνας – Εφταλούς. Από την τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ,έγιναν κάποιες παρεμβάσεις ,βελτιώνοντας κάποια τμήματά του .Δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετές για να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων .Κάθε μέρα που περνά ,ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο ,με τους θυελλώδης ανέμους ,μεγαλώνει η ζημιά του δρόμου όπως επίσης μεγαλώνει και το κόστος αποκατάστασής του .

      Στις 27/4/2011 το 2ο θέμα που τέθηκε και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του με το ποσό των 20000€ .

      Δυστυχώς έχουν περάσει 10 μήνες και δεν έγινε καμία παρέμβαση ,με συνέπεια και αυτά τα τμήματα του δρόμου τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση σταδιακά να καταστρέφονται .

      Ο συγκεκριμένος δρόμος ,αποτελεί βασική οδική αρτηρία της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας ,γιατί εξυπηρετεί ντόπιους κατοίκους ,αλλά πολύ περισσότερο χιλιάδες ξένους επισκέπτες τόσο κατά τη χειμερινή περίοδο όσο δε πολύ περισσότερο το καλοκαίρι .Συνδέει τη Μήθυμνα με μεγάλες τουριστικές μονάδες ,καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ,τα Λουτρά της Εφταλούς ,τους παραλιακούς οικισμούς της Αργένου και οδηγεί στη Σκάλα Σκαμιάς .

      Σε δυόμιση μήνες αρχίζει για τη Μήθυμνα η νέα τουριστική περίοδος .Όπως καταλαβαίνετε η εικόνα που θα αντικρίσουν ,για μια ακόμη φορά ,οι επισκέπτες δε θα είναι και η καλύτερη .

      Δυστυχώς ,είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω και να θίξω το συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί γίνομαι καθημερινά αποδέκτης ,όπως και εσείς υποθέτω ,ερωτημάτων και διαμαρτυριών από συνδημότες μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή της Εφταλούς ,αλλά και από πολλούς που περνούν από το δρόμο αυτό .

      Κύριοι ,

Θα ήθελα να μου γνωρίσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και τι γίνεται με την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων όπως προβλέπεται .Θεωρώ όμως ότι είναι επιτακτική ανάγκη , άμεσα να γίνουν επείγουσες παρεμβάσεις στο διάζωμα του δρόμου ,αλλιώς υπάρχει ,ορατός κίνδυνος:

1. Σε κάποια σημεία να καταστραφεί ολοσχερώς ,με συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας .

2. Την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος .

3. Σίγουρα τη μεγάλη αύξηση του κόστους επισκευής του .

                         Με εκτίμηση


           Δημήτρης Βελούτσος

Λέσβος Δημιουργική Πορεία    - Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου      

                                                                      

                                                                     

Μοιράσου το άρθρο!