Πολιτική

20/06/2011 - 09:45

Προκλητική ανακοίνωση Ν.Σηφουνάκη για τα γεγονότα της μαρίνας... Μιλάει για το βρώμικο 1989 !!!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Ν.Σηφουνάκης... αντί να πει μια συνώμη για το ατυχές συμβαν με το παραλίγο τραυματισμό του εκπαιδευτικού .... ο κος Σηφουνάκης θυμήθηκε το βρώμικο 1989!!!! Με την ανακοίνωσή του αυτή ξεσηκώνει ακόμη περισσότερο τους αγανκτισμένους!!! Προαφώς ο κος Σηφουνάκης δεν έχει καταλάβει τίποτα....

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σηφουνάκη:

Tην Παρασκευή 17 Ιουνίου, στα εγκαίνια μεγάλης έκθεσης στη μαρίνα Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Επιμελητηρίων Αιγαίου και πόλεων της Μ. Ασίας παρευρέθη, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης. Μετά την ομιλία του και αφού τιμήθηκε από τους διοργανωτές, ο Νίκος Σηφουνάκης παρέμεινε στο χώρο επί τρίωρο, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα όπως άλλωστε έκαναν χιλιάδες επισκέπτες με τους οποίους συνομίλησε. Κατά την αποχώρησή του, γύρω στα μεσάνυχτα, μια ομάδα 10 - 15 ατόμων περίπου που είναι επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη συνεπικουρούμενα από φίλους τους επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την έξοδο του κ. Σηφουνάκη από τη μαρίνα και προέβησαν στις συνήθεις πρακτικές τραμπουκισμού και ύβρεων.

Επειδή  το συμβάν αυτό προβλήθηκε απ’ τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, επιδιώκοντας περαιτέρω πόλωση, εξέδωσε ανακοίνωση «κατόπιν εορτής», στην οποία - μεταξύ άλλων- κατηγορεί τον κ. Σηφουνάκη ότι παραλίγο να τραυματίσει με το αυτοκίνητό του έναν «ανύποπτο διαδηλωτή», τον κ. Σγατζό επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΝΑΡ (!!!!!), ο οποίος περίμενε επί ώρες  την έξοδο του Υπουργού απ’ την μαρίνα.

Για το γεγονός αυτό, ο κ. Σηφουνάκης, δήλωσε:

«Στη  σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της, κατανοώ την ανασφάλεια και την αγωνία κάθε συμπολίτη μου. Αυτό που δεν κατανοώ είναι οι πρακτικές που υιοθετούν ορισμένα στελέχη συγκεκριμένης παράταξης χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον λαό. Πραγματικά  με θλίβει η τακτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτεύομαι στη Λέσβο, σχεδόν 30 χρόνια, ασφαλώς και κατανοώ πως σε πολλούς πολίτες, μπορεί να μην είμαι αρεστός λόγω των ιδεολογικών διαφορετικών επιλογών και προσωπικών προτιμήσεων. Όμως όλα αυτά τα χρόνια, πρωταρχικό μου μέλημα είναι να  σέβομαι και να υπολήπτομαι τους πολιτικούς αντιπάλους. Το γνωρίζουν αυτό καλά τα στελέχη όλων  των κομμάτων αλλά και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία πολλές φορές συνεργάστηκα. Τις μισαλλόδοξες συμπεριφορές μειοψηφιών ο λαός μας τις καταδικάζει. Όσοι ενορχηστρώνουν και υποθάλπουν τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες» ας γνωρίζουν ότι μπορεί μεν να αποκτούν προσωπική προβολή, αλλά δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, από τη συντριπτική πλειοψηφία του λάου, ως «καθοδηγητές του». Τα στελέχη  αυτής της ομάδας που πρωτοστάτησε στο βρώμικο 1989 ας γνωρίζουν ότι, όπως και τότε, θα αντισταθούμε και θα προστατεύσουμε τους θεσμούς, την ελευθερία του λόγου, τη Δημοκρατία».

Μοιράσου το άρθρο!