Πολιτική

13/10/2022 - 12:34

Προσφυγή για τις «διαδικαστικές αυθαιρεσίες» της Δημοτικής Αρχής του Ταξιάρχη Βέρρου

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προσέφυγε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, καταγγέλλοντας  «διαδικαστικές αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, που αποσκοπούν σε αλλοίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Όπως αναφέρουν στην Ειδική Διοικητική Προσφυγή του Άρθρου 227, την οποία και υπέβαλλαν προς την αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «η Δημοτική Αρχή δημοσιοποίησε ψευδώς ομόφωνο ψήφισμα τριών σημείων του Δημοτικού Συμβουλίου για την πυρκαγιά στα Βατερά, κείμενο που ουδέποτε υπήρξε και ψηφίστηκε».

Συγκεκριμένα 26 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  με θέμα την  ενημέρωση περί δασικής προστασίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δ.Ε. Πολιχνίτου. Στη συνεδρίαση δεν ελήφθη κάποια απόφαση. Λίγες όμως μέρες μετά η δημοτική αρχή κοινοποίησε στον τύπο ψήφισμα της απόφασης  το οποίο αναφερόταν ως ομόφωνο και ζητούσε παρεμβάσεις από τα αρμόδια όργανα στην πληγείσα από τη φωτιά περιοχή.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης και αντέδρασαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατή Γελαγώτη, ο οποίος απάντησε ότι το ψήφισμα κοινοποιήθηκε κατά λάθος.

Μετά από αυτό κατέθεσαν προσφυγή την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χήρας Νικόλαος, Συκάς Γιάννης, Ζαφείρης Στρατής και Ζωγράφου Χρυσούλα, και ζητούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

  1. Να ακυρωθεί η συνεδρίαση στο σκέλος που αφορά στην κατάθεση και έγκριση ομοφώνως ψηφίσματος τριών σημείων απ’ το δημοτικό συμβούλιο αφού αυτό δεν έγινε ποτέ.
  2. Να δοθεί το απόσπασμα πρακτικού.

«Είναι αδιανόητο μια διοικητική πράξη στην οποία συμμετείχαμε – διαμορφώσαμε, να μην έχουμε πρόσβαση. Σκοπιμότητα; Προβλέπεται από κάπου κι αν ναι γιατί; Ζητούμε την παρέμβασή σας για να διευκρινίσουμε τι ακριβώς ψηφίσαμε τη μέρα εκείνη, δίνοντας εντολή να λάβουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης», καταλήγει στην προσφυγή της η αντιπολίτευση του δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

πηγη: 

ertnews.gr 

Μοιράσου το άρθρο!