Χρόνος ανάγνωσης :
2'Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο, την παρακάτω επιστολή
Προς : Υπουργείο Εσωτερικών,
κ. Ντινόπουλο Αργύρη
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πληροφορίες της Αθηναϊκής εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», αναφέρουν ότι «εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση 1.130 προσλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως το τέλος του 2014».
Ως Δήμαρχος Λέσβου, του μεγαλύτερου εκτατικά Δήμου στην Ελλάδα, σας υποβάλλω αίτημα που αφορά την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου με προσωπικό.
Σας τονίζω ότι, ο Καλλικράτης επέβαλλε την συνένωση 13 πρώην Καποδιστριακών δήμων σε έναν! Ως εκ τούτου τα προβλήματα εξ αυτού και μόνον είναι τεράστια. Σας αναφέρω μόνον ότι χρειάζεται πάμπολλες φορές να μεταβούν υπάλληλοι για υποθέσεις του Δήμου σε 73 χωριά! Αν λάβετε δε υπ’ όψιν και την αθρόα συνταξιοδότηση υπαλλήλων, το πρόβλημα γίνεται τεράστιο για να μην πούμε ανυπέρβλητο. Έτσι στις αρχές του 2011 οι υπάλληλοι ήταν 570 και αυτή τη στιγμή μετά και τις πρόσφατες καταθέσεις προς συνταξιοδότηση είναι 400!
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι Δήμοι κατά πολύ μικρότεροι εκτατικά της Λέσβου, όπως Ρόδου, Κέρκυρας κ.λπ. διαθέτουν διπλάσιο αριθμό Δημοτικών υπαλλήλων από τον Δήμο Λέσβου.
Αντιλαμβάνεστε, επομένως, το τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας.
Θεωρώ δε ότι, ο Δήμος Λέσβου δικαιούται την «μερίδα του λέοντος» στην έγκριση προσλήψεων μονίμων και συμβασιούχων και για έναν επιπλέον λόγο: η ίδια η Κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα διάσπασης του, λόγω των αντικειμενικών προβλημάτων που προκάλεσε ο Καλλικράτης, την οποία όμως δεν τόλμησε. Ως εκ τούτου, για να υπάρξει μια στοιχειώδης διοίκηση του Δήμου μας, υπάρχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του με υπαλλήλους.
Με Τιμή,
Ο Δήμαρχος Λέσβου
Σπυρίδων Γαληνός
Δήμαρχος Λέσβου
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Διαμαρτυρία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση – Αιτήματα για ευελιξία και πραγματικές λύσεις
Βόρειο Αιγαίο – Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητες στον τουρισμό, Ιωάννης...
Ημέρα Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης: Δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη
Με αφορμή την σημερινή επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και...
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στην εκπομπή "Οπου Υπάρχει Ελλάδα" - Τι αναφέρει για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κηρύχθηκαν οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, λόγω...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις