Πολιτική

13/11/2013 - 15:30

Προσωπικό από την «κινητικότητα» ζητάει ο Δήμαρχος Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, απέστειλε την πρόταση του Δήμου Λέσβου για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου, με υπαλλήλους από το πρόγραμμα κινητικότητας.
Με την απαντητική επιστολή που επισυνάπτεται, ο κ. Βουνάτσος επαναφέρει την αναλυτική πρόταση του για άμεση ενίσχυση του Δήμου Λέσβου με προσωπικό, η οποία είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήδη από τις 13/9/2013 και προβλέπει την κατεπείγουσα ενίσχυση του Δήμου Λέσβου, με 83 συνολική υπαλλήλους, «αριθμός λιαν συντηρητικός διότι έχουμε περιαχθεί σε κατάσταση δυσδιοίκητου έως αδιοιίκητου», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λέσβου  .   




Προς: Υπουργείο Εσωτερικών   Γεν Δνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
   Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ            
     Τμήμα ΠΟΤΑ
    


ΘΕΜΑ: Αιτήματα ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με υπαλλήλους του προγράμματος κινητικότητας
ΣΧΕΤ.: 1) Η αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738/16-8-2013 εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης
           2) Το αριθμ. Οικ.35524/6-9-2013 έγγραφό σας.

Σε συνέχεια της ανωτέρω εγκυκλίου και όσο αφορά τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο μας μετά την υλοποίηση του προγράμματος Καλλικράτη και την συγχώνευση των δεκατριών (13) Καποδιστριακών Δήμων της νήσου Λέσβου σε ένα Δήμο.
Ο Δήμος Λέσβου είναι  ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, με έκταση 1650 τετραγωνικών χιλιόμετρων  περίγραμμα ακτών 400 χιλιομέτρων, ανώμαλο γεωγραφικό ανάγλυφο, πληθυσμό 90.000 περίπου κατοίκων, με ένα πολύ μεγάλο οικονομικό χρέος, το οποίο μας κληροδότησαν οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι και με τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.
 Ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα υπαλλήλων μας, ανέρχεται στους 473, υπολογιζόμενος να μειωθεί πολύ περισσότερο μέχρι τις 31-12-2013 λόγω των συνταξιοδοτήσεων,  έναντι των 572  όλων των κατηγοριών, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι το τέλος του 2010. Από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας χάσαμε 19 έμπειρα στελέχη του Δήμου η απουσία των οποίων δημιούργησε λειτουργικά προβλήματα υψίστης σημασίας και πρόσφατα το δεύτερο κύμα κινητικότητας αφαίρεσε από τα σχολεία  του Δήμου μας την απαραίτητη παρουσία 22 σχολικών φυλάκων.
Η υπηρεσία Καθαριότητας καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός νησιού που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και που τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται πλήθος τουριστών που φεύγουν με εικόνες μιας Λέσβου με γεμάτους κάδους απορριμμάτων και σωρούς σκουπιδιών γύρω τους.  Ο Δήμος μας επιπροσθέτως,  μαστίζεται από τα συνεχιζόμενα καθημερινά κύματα  παράνομης μετανάστευσης, επλήγη από πρωτοφανείς θεομηνίες νεροποντών, και κηρύχθηκε  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με όλες τις  συνέπειες αυτών των φαινομένων στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας.
Αναλογικά δηλαδή με την έκταση και τον πληθυσμό μας, κατέχουμε την τραγική πρωτιά της υποστελέχωσης με αποτέλεσμα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας, να μην μπορούμε να προσφέρουμε τις πρέπουσες υπηρεσίες προς τους συνδημότες μας. Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να γίνει αποδεκτό το σύνολο των υπαλλήλων που ζητάμε προκειμένου να καλύψουμε τα κενά των υπηρεσιών μας. Να επισημάνουμε δε, ότι το αίτημά μας καλύπτει και τα κενά σε προσωπικό που έχουν τα Νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου μας. Για αυτούς τους λόγους ζητάμε τον αριθμό των 83 υπαλλήλων που είναι λίαν συντηρητικός διότι έχουμε περιαχθεί σε κατάσταση δυσδιοίκητου έως αδιοίκητου.
                                  Με τιμή
                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ


                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΚΙΩΝ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!