Πολιτική

23/11/2020 - 12:05

Προτάσεις από τη "Δημοκρατική Μυτιλήνη" για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με 566 κρούσματα της νόσου του κορονοϊού στη Λέσβο από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, από τα οποία τα πολύ περισσότερα στην πόλη της Μυτιλήνης κανείς είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού. Όλων μας.

Οι 31 νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ασθενείς, κρούουν κώδωνα κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού με προσωπικό και υποδομές.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης, μπροστά στην εφαρμογή και στη Λέσβο της γενικότερης ανεύθυνης κυβερνητικής απραξίας δεδομένης της πανδημίας και της ηχηρής σιωπής των εδώ στελεχών της σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα αυτούς την αυτοδιοίκηση, προτείνει και ζητά η Κοινότητα Μυτιλήνης να παλέψει με τους άλλους φορείς του νησιού για τα παρακάτω:

- Να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης που είναι μπροστά μας, πράγμα που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης χωρίς να μετατραπεί σε νοσοκομείο covid. Να δημιουργηθεί δομή πρωτοβάθμιας εξέτασης και βραχείας νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, που δε χρήζουν δηλαδή μακροχρόνιας νοσοκομειακής περίθαλψης, ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο.

- ΑΜΕΣΑ να ενισχυθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.

- Να έρθουν στο νησί και να παραμείνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιήσουν στοχευμένα μαζικά τεστ στην Κοινότητα (όπως έγινε σε άλλα πολύ λιγότερο επιφορτισμένα μέρη όπως στη Χίο) εξασφαλίζοντας ασφαλή και έγκαιρη ιχνηλάτηση.

- Να υπάρχει ουσιαστική καθημερινή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πορεία της νόσου.

- Να αναπτυχθεί δίκτυο αλληλεγγύης και εξυπηρέτησης αναγκών συμπολιτών μας με προβλήματα υγείας και σε άλλες ευπαθείς κατηγορίες σε όλη τη διάρκεια του lockdown.

 

Μοιράσου το άρθρο!