Πολιτική

08/03/2016 - 16:17

Προτάσεις Δήμου Λέσβου για τη διαχείριση και υλοποίηση ΤΕΒΑ

Η

Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:

 
Ολοκληρώσαμε ως Δήμος Λέσβου και αποστείλαμε στις καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές, εκτός από την κατάθεση των προτάσεων μας που αφορούν την φιλοσοφία που εμείς έχουμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλαδή το τι θα περιλαμβάνει, και όλες τις εκ μέρους μας, απαραίτητες ενέργειες (Προϋπολογισμούς, Τεχνικά Δελτία, Μελέτες κ.λ.π.) που αφορούν το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που ως γνωστόν διεκδικήσαμε ως Δήμος και είμαστε δικαιούχοι του,  συνολικού προϋπολογισμού για το 2016 για την Λέσβο,   1.210.486,00 ευρώ.  
 
Μια δύσκολη  εκ των πραγμάτων και των μεγεθών της δουλειά, την οποία όμως ολοκληρώσαμε εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, δουλεύοντας τρείς άνθρωποι, χωρίς να επιβαρύνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου. 
Με δεδομένο τον προεπιλεγμένο προϋπολογισμό ανά υποέργο από το Πρόγραμμα, κάνουμε γνωστές τις δικές μας προτάσεις διαχείρισης και υλοποίησης ΤΕΒΑ για το 2016, προκειμένου να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι   του Δήμου μας:
Α) Τρόφιμα, συνολικού προϋπολογισμού 922.221,12 ευρώ. Και πιο συγκεκριμένα, για βρέφη: γάλα, κρέμα δημητριακών και φρουτόκρεμα. Για παιδιά: γάλα εβαπορέ, δημητριακά και μαρμελάδα. Για την οικογένεια: κρέας βόειο και χοιρινό, φασόλια, φακές, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, τυρί φέτα, ελαιόλαδο, τοματοπολτός, φρυγανιές, ψωμί, ελληνικός καφές, πατάτες, μήλα, πορτοκάλια, καρπούζια και πεπόνια.  
Β) Προϊόντα Βασικής Υλικής Συνδρομής, συνολικού προϋπολογισμού 150.362,14 ευρώ. : Αυτά αφορούν: για βρέφη πάνες και μωρομάντιλα. Για παιδιά είδη ένδυσης και σχολικά είδη, δηλαδή: αθλητικά παπούτσια και φόρμες, μπουφάν, κορμάκια και παπούτσια χορού, τσάντες, τετράδια, μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής. Πάνες για τους ηλικιωμένους. Είδη οικιακής χρήσης: απορρυπαντικά  πλυντηρίου- πιάτων- γενικής χρήσης, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, σαμπουάν, σαπούνι και οδοντόκρεμες
 
 
Γ) Συνοδευτικά Μέτρα συνολικού προϋπολογισμού 68.951,78 ευρώ. 
Αυτά περιλαμβάνουν: παροχή Νομικής συνδρομής, παροχή λογιστικής υποστήριξης, παροχή διδακτικής υποστήριξης μαθητών, εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, διδασκαλία χορού σε παιδιά, φαρμακευτική συνδρομή, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εκδρομές ενηλίκων και παιδιών. 
 
Δ) Διοικητικές ανάγκες συνολικού προϋπολογισμού 68.951,78 ευρώ. Αφορούν την κάθε  είδους δαπάνη για την λειτουργία του προγράμματος όπως, ενοικίαση χώρου, εργαζομένους, μεταφορά προϊόντων, μίσθωση ψυγείων, δράσεις ενημέρωσης  κ.λ.π. 
«Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της φιλοσοφίας των προτάσεων μας, είμαι σίγουρη ότι αν άμεσα έχουμε τις εγκρίσεις που περιμένουμε, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε σημαντικά τους δημότες μας, δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ, που έχουν πληγεί από την ακραία φτώχια και για μας είναι πρώτη μας έγνοια. Μια έγνοια, που πιστεύω ότι αποδεικνύεται και από την ποιότητα των  προτάσεων μας για την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος, από εμάς. Περιμένουμε πλέον από τα αρμόδια Υπουργεία τις εγκρίσεις τους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να μπορέσουμε απρόσκοπτα και σωστά να λειτουργήσουμε το Πρόγραμμα και όχι αυτοσχεδιάζοντας, αποφεύγοντας τα όποια λάθη που η προχειρότητα των προϊσταμένων αρχών και  η ανάγκη η δική μας γεννά», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη. 

Μοιράσου το άρθρο!