Πολιτική

15/02/2021 - 18:33

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το θέμα με τους δασικούς χάρτες στο νησί μας

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο με τους δασικούς χάρτες το Αγροτικό Γραφείο της ΝΕ Λέσβου του Σύριζα αναφέρει τα παρακάτω:  

Οι ενδιαφερόμενοι πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια πρώτα να ενημερώνονται από τα τοπικά γραφεία υποστήριξης που  έχει συστήσει για το σκοπό αυτό η  Διεύθυνση Δασών Λέσβου. 

Με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, οι αγροτοκτηνοτρόφοι καθώς μεσαία και χαμηλά εισοδήματα να έχουν ατέλεια στα παράβολα των ενστάσεων. 

Ως προς τον χαρακτηρισμό της χρήσης γης να ληφθούν υπόψιν  δύο αιτήσεις ΟΣΔΕ της τελευταίας τριετίας.   

Η επιτροπή που θα εξετάσει τις ενστάσεις και θα αποτελείται από ένα ιδιώτη δικηγόρο μέλος του Δικηγορικού συλλόγου  Λέσβου, από ένα μηχανικό μέλος του ΤΕΕ Λέσβου και από ένα δασολόγο, δημόσιο υπάλληλο εκτός Λέσβου, να εξετάσει όλες τις ενστάσεις λαμβάνοντας υπόψη της τα  οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα του τόπου μας με στόχο  να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και η οικονομική βιωσιμότητα του νησιού μας. 

Χωριά ολόκληρα που στηρίζονται στην κτηνοτροφία και κτηνοτροφικός μας κλάδος δεν μπορούν να εξαφανιστούν από το νησί μας. 

Οι Δασικοί χάρτες πρέπει να αποτελέσουν  εργαλείο για την οικονομική μας ανάπτυξη και όχι να  περιορίσουν την οικονομική και κοινωνική  πρόοδο της Περιφέρειά μας.   

Μοιράσου το άρθρο!