Πολιτική

13/02/2020 - 10:07

Το πρώτη μήνυμα στάλθηκε χθες από το Μανταμάδο

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο πολύκεντρο Μανταμάδου εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα - Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων. «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτεε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

 Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολίτες συναποφάσισαν -με πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή- τη σύσταση επιτροπής αγώνα, τον προειδοποιητικό αποκλεισμό για ένα 48ωρο της επιταγμένης περιοχής και την άρνηση κάθε διαλόγου με τη κυβέρνηση έως ότου καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάχθηκε η περιοχή που, όπως αναφέρεται, ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι και λειτουργούν εκεί κτηνοτροφικές μονάδες.

 ΑΠΕ -ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας

 

 Η τοποθέτηση του Π. Χριστόφα:

δ

Σήμερα στο Μανταμάδο.
Μαζί! Όλο το νησί!
Εμμένουμε, επιμένουμε και ενισχύουμε τις αποφάσεις μας από τη συμμετοχή του κόσμου.
Δε θα σταματήσουμε να το λέμε και να δείχνουμε πρώτοι ως αυτοδιοικητικοί πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.
Και οι αγώνες δίνονται έξω, δεν δίνονται από τα ασφαλή αστικά κέντρα, σε καναπέδες, κάνοντας κριτική σε γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν χιλιόμετρα μακριά.

Μοιράσου το άρθρο!