Πολιτική

08/09/2014 - 13:51

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: οι μάσκες Ξύδα - Κυρατζή κτλ έπεσαν....

Ή

δη από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι μάσκες έπεσαν.

 

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (πρώην Ξύδα – νυν Κυρατζή), απορρίπτοντας έμπρακτα κάθε δυνατότητα συναίνεσης και αποκαλύπτοντας μηδενική πρόθεση συνεργασίας, εξάντλησε κάθε περιθώριο που είχε, κρατώντας για τα μέλη της όλες τις θέσεις που αντιστοιχούν στην αντιπολίτευση (τακτικές και αναπληρωματικές) στις δυο κύριες επιτροπές του Δήμου, την Οικονομική και της Ποιότητας Ζωής.

 

Ο «Αδέσμευτος Συνδυασμός», δεσμευμένος απόλυτα από μικροπολιτικά συμφέροντα των μελών του, απέρριψε χωρίς κανένα διάλογο την πρόταση της παράταξης Γεωργούλα, την οποία είχε υιοθετήσει και η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών», για πολυφωνία και αναλογική εκπροσώπηση, μέσω παραχώρησης των μιας τακτικής και των δυο αναπληρωματικών θέσεων ανά επιτροπή στις μικρότερες παρατάξεις. Αντίθετα, φερόμενοι με την απληστία των πολιτικών χώρων που τον στηρίζουν, αντιμετώπισαν την ψηφοφορία σαν γεύμα όπου καταβρόχθισαν ακόμα και το τελευταίο ψίχουλο.

 

Έχουμε πλέον λόγο να φοβόμαστε ότι στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί όλη η αυτοδιοικητική τους παρουσία. Ελπίζαμε διαφορετικά, για το καλό του τόπου. Μας διέψευσαν.

 

Είχε ήδη διαφανεί κατά την προεκλογική περίοδο, τώρα πλέον αρχίζει να επιβεβαιώνεται: από ορισμένους το μέλλον του τόπου αντιμετωπίζεται ως μια παρτίδα πόκερ. Σε αυτό το παιχνίδι, εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες, πάμε πάσο. Να είναι σίγουροι ωστόσο, ότι τη στάση μας απέναντί τους την έχουν επιλέξει οι ίδιοι, με τις πράξεις τους. Ο τόπος δεν μπορεί να χάσει άλλα πέντε χρόνια με στείρες αντιπαραθέσεις, προκειμένου κάποιοι να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους και να κρατηθούν, πάση θυσία, στην πολιτική σκηνή.

 

 

Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!