Πολιτική

11/09/2014 - 17:00

Προβλήματα στην παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου

Κακή αρχή φαίνεται να έχει γίνει στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας, αξιοποίησης ή μη των στελεχών.
Κλίμα δυσαρέσκειας επικρατεί από τα στελέχη, όχι μόνο τα μη εκλεγμένα που έχουν μείνει εκτός νυμφώνος, αλλά και τα εκλεγμένα, επίλεκτα, αυτά που εννοείται ότι αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας του συνδυασμού. Αυτά που πρόσφεραν και έχουν όλη την καλή διάθεση να προσφέρουν, τόσο για την έξωθεν καλή μαρτυρία και αποτελεσματικότητα τού συνδυασμού που εκπροσωπούν και στήριξαν, όσο και για ουσιαστικό αποτέλεσμα, με στόχο την ανάπτυξη των νησιών.
Δυστυχώς, πολλοί απ αυτούς μένουν ανενεργοί, παρακολουθώντας εκ του μακρόθεν και διακριτικά, καθώς βλέπουν ότι η διοίκηση ασκείται με παρέμβαση της επικεφαλής της παράταξης που περιμένει την τελική απόφαση του ΣτΕ, έχοντας ρίξει το μάτι και το αυτί της σε όλα τα γραφεία της περιφέρειας, χρησιμοποιώντας άτομα της εμπιστοσύνης της, ξένα στην τοπική κοινωνία, που ακόμα δεν έχουν εγκλιματιστεί με τον τόπο, τους ανθρώπους, δεν γνωρίζουν- και είναι φυσικό- πρόσωπα και καταστάσεις.
Εξάλλου, έντονη είναι η εντύπωση που πλανάται, ότι αν και όταν δικαιωθεί, όπως η ίδια με αισιοδοξία επισημαίνει σε κάθε εμφάνισή της, εδώ και στα άλλα νησιά, ο ορισμός των αντιπεριφερειαρχών, θα είναι από το χώρο των συνεργατών της.
Η στάση, όμως, αυτή έχει δημιουργήσει απογοήτευση, τριβές και προβλήματα στην ίδια την παράταξη.
Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που στις συνεδριάσεις του συμμετέχουν εκλεγμένα και μη μέλη, προκειμένου να συναποφασίσουν για την κοινή τους στάση, στις προσυνεδριάσεις του «Εμείς για το Αιγαίο», παρόντα είναι μόνο τα εκλεγμένα μέλη.
Δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει τελικά αυτή η στάση και τακτική, όμως είναι δύσκολο να είναι ανεκτή για πολύ. Το μέλλον της ενότητας του συνδυασμού, δεν διαγράφεται ευοίωνο.
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!