Πολιτική

26/02/2011 - 18:51

Ψηφιακά φροντιστήρια για μαθητές της Γ' Λυκείου

Δημόσια ψηφιακά φροντιστήρια θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου προκειμένου να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η νέα αυτή δράση, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προσφέρει στους μαθητές ψηφιακά βοηθήματα για τα μαθήματά τους μέσω ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας www.study4exams.gr οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε βίντεο με πρόσθετες παραδόσεις μαθημάτων, διαλέξεις εκπαιδευτικών και πρόσθετες ασκήσεις. Φέτος, καλύπτεται η ύλη μαθημάτων κατεύθυνσης (Μαθηματικά, Φυσική και Αρχαία), ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά (2011-2012) θα λειτουργούν και τα βοηθήματα για Μαθηματικά και Βιολογία γενικής παιδείας και Λατινικά.
Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις προκαλούν τα σχέδια για συγχωνεύσεις σχολείων. Ενόψει της συνάντησης που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους δημάρχους τη Δευτέρα για το θέμα, η ΟΛΜΕ κάλεσε τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης σε «συστράτευση» προκειμένου να ακυρωθεί το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων. Για την ίδια ημέρα, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.).   πηγη: ΗΜΕΡΗΣΙΑ  

Μοιράσου το άρθρο!