Πολιτική

03/07/2020 - 12:25

Ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θάνατο του Στρατή Αρώνη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2020 μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη αποφασίζει:

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Στρατή Αρώνη και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.

Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το  ψήφισμα: 

 

Επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης αφού πήρε το λόγο είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω του αδόκητου θανάτου του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ευστράτιου Αρώνη.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Κωνσταντίνος Αρώνης, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Παντελής Μπουγδάνος Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Βασίλειος Πανουράκης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας-Λάμπρινός, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κ.κ. Παναγιώτης Κουφέλος, Δημήτριος Κουρσουμπάς Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, κ.κ. Νικόλας Νύκτας, Παντελής Βρουλής Περιφερειακής Ενότητας Χίου και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Εκτελεστικού Γραμματέα Ευστρατίου Αρώνη.

Κατόπιν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης αφού είπε ότι η είδηση του θανάτου του, βύθισε την Αυτοδιοικητική οικογένεια της Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε βαθύ πένθος και ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας  από σήμερα είναι φτωχότερη, έθεσε υπόψη του Σώματος το ψήφισμα.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Αρώνη ( υιός του εκλιπόντος ) καθώς και τη συμπαράσταση τους στο πένθος τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από διαλογική συζήτηση η οποία περιλαμβάνεται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω, το σχέδιο ψηφίσματος, τις σχετικές διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις του Ν.3852/2010:

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΟΜΟΦΩΝΑ

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
  • Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €
  • Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο.

Μοιράσου το άρθρο!