Πολιτική

28/03/2012 - 10:22

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Λήμνου

yle="text-align:justify;"> 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου στην 4η τακτική συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2012, ομόφωνα αποφασίζει:

Εκφράζει την θλίψη, την οργή και την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που καταργεί τη νομική προσωπικότητα και την  αυτοτέλεια του Νοσοκομείου μας.

Παρά την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων, του ιατρικού κόσμου και των εργαζομένων, το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εμμένει στην κατάργηση του αυτόνομου οργανισμού του Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου και τη συγκρότηση ενός ενιαίου οργανισμού Νοσοκομείου Μυτιλήνης – Λήμνου, μετατρέποντας το  Νοσοκομείο της Λήμνου σε «παράρτημα» του «Βοστάνειου», υποβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, με πλήρη έλλειψη κατανόησης των ζητημάτων που θέτει η «νησιωτικότητα».

Η Λήμνος, το 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με 17.000 κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να κοστολογείται και να υποβαθμίζεται, δεν μπορεί να μην διαθέτει αυτόνομο Νοσοκομείο, αλλά να εξαρτάται από  ένα άλλο νησί που απέχει 84 ναυτικά μίλια, 6 τουλάχιστον ώρες θαλάσσιου ταξιδιού χωρίς καθημερινή σύνδεση. Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται από το νόμο νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας, αλλά να θεωρείται απαραίτητη η διασύνδεση νησιωτικών νοσοκομείων.

Με μοναδικό  γνώμονα  την υποχρέωση  του κράτους για παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας  σε όλους τους κατοίκους της Λήμνου,  διερμηνεύοντας την ομόθυμη βούληση του Λημνιακού λαού, αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου απαιτούμε

  • τη διασφάλιση της αυτονομίας του Νοσοκομείου μας,
  • την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας,
  • την στελέχωση περιφερειακών ιατρείων,
  • την ενίσχυση των υπηρεσιών πρόνοιας, πρόληψης και  πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Μοιράσου το άρθρο!