Πολιτική

07/09/2015 - 06:36

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

Κλείδωσαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με την Κουμουνδούρου να δίνει τις λίστες στη δημοσιότητα. Ο πρόεδρος του κόμματος είναι υποψήφιος σε Ηράκλειο και Λάρισα, ενώ ανατροπή υπήρξε, τελικά, με τον ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κατέβει στη Β' Αθήνας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρώτη θέση της λίστας στην Α΄Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίτσας στην Β΄Πειραιά, ο Θεόδωρος Δρίτσας στην Α΄ Πειραιά και ο Αριστείδης Μπαλτάς στην περιφέρεια Αττικής.

 

Λέσβος:

1 Πάλλης Γεώργιος
2 Χατζηδιαμαντής Αποστόλης
3 Ανδρεαδέλη Βασιλική
4 Μαραγκός Νίκος
5 Πέτρου Ευστράτιος

-------------

ΠΑΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Πάλλης είναι 36 ετών, γιός του Στρατή Πάλλη και της Μαρίας Τσαγκαρέλλη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα. Επέστρεψε στη Μυτιλήνη το 2004 και από τότε εργάζεται ως φαρμακοποιός.
 Το 2007 εντάχθηκε στον ΣΥΝ  και διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και κατόπιν του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2009-2013. Σήμερα είναι μέλος της γραμματείας του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2015. Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με την «Αλλαγή Πορείας» με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικ. Πράσινων και επικεφαλής της παράταξης -Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου. Το 2014 επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Λέσβου με την παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.



ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Θ. ΑΝΤΩΝΗΣ



Ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής γεννήθηκε το 1958 στο Ρωσσοπούλι της Λήμνου απ΄ όπου κατάγονται και οι δύο γονείς του.
Ο πατέρας του Θεοφάνης Χατζηδιαμαντής, αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης και δυο φορές εξόριστος στη Γυάρο,  τον γαλούχησε με τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατικής αριστεράς. Το 1964, η οικογένεια  του μετοίκησε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης.

Εργαζόμενος ήδη από τα  μαθητικά του χρόνια, είχε ενεργή παρουσία στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του. Συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια μαθητικών κοινοτήτων, φοιτητικών και τοπικών συλλόγων, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών  οργανώσεων.

Το 1988 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, όπου και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως στέλεχος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου και ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Το 1994 μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης ελληνικής συμβουλευτικής εταιρείας, υπεύθυνος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, εξακολούθησε τη συστηματική ενασχόλησή του με τα προβλήματα των νησιών του Β. Αιγαίου, και ιδιαίτερα της Λήμνου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, την Περιφέρεια και  άλλους φορείς, συνετέλεσε καθοριστικά στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων για τα νησιά μας τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος οικονομολόγος μελετητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί ο ίδιος και ο γιός του Θεοφάνης. Συνεργάζεται με εθνικές και περιφερειακές αρχές, καθώς και με πολλούς σημαντικούς Δήμους σε όλη τη χώρα ως ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νησιωτικής Πολιτικής, Κοινωνικής Οικονομίας, Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί εντατικότερα με τα ιδιαίτερα προβλήματα της Περιφέρειας και ιδίως της Λήμνου. Στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2002, μετείχε  ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου του συνδυασμού «Νέα Σελίδα» στην Επαρχία Λήμνου.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για τη Λήμνο»  εκλέχθηκε Δήμαρχος Λήμνου,  με ποσοστό 64%,  το τρίτο μεγαλύτερο στη Ελλάδα. Στη δύσκολη περίοδο της ενοποίησης των Δήμων μέσα σε συνθήκες πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο Δήμος Λήμνου οργανώνεται, αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα, πρωταγωνιστεί στους αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μάχεται για τις συγκοινωνίες, την υγεία και την παιδεία, διεκδικεί πόρους, σχεδιάζει και πετυχαίνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει αναπτυξιακά έργα που τον οδηγούν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ελληνικών δήμων
.
Σήμερα, που οι επιλογές για τη χώρα και τα νησιά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες, συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές με μόνο κίνητρο τη διάθεση και την υποχρέωση συνεισφοράς για μια Ελλάδα που μπορεί να αλλάξει και να ευημερήσει, προασπίζοντας ωστόσο αρχές και αξίες που σήμερα βάλλονται από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.





ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Γεννήθηκε στις 23\12\1961 στην Μυτιλήνη.
Από τα μαθητικά της χρόνια χρειάστηκε να εργαστεί οπότε πολύ γρήγορα οι αδικίες της καθημερινότητας που βίωνε την ώθησαν να οργανωθεί σε πολιτικό σχηματισμό της αριστεράς και συγκεκριμένα στην ΚΝΕ και από τότε συμμετέχει στην οργανωμένη πάλη πάντα από την ματιά του ενεργού πολίτη.
Από το 1985 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Μυτιλήνη και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ως Επισκέπτρια Υγείας.
Από τότε και μέχρι σήμερα έχει ενεργεί δράση στην προάσπιση και την κοινωνική επανένταξη των ευπαθών ομάδων του νησιού.
Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει ενώσει τις δυνάμεις της με άλλους εθελοντές του νησιού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.



ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑΔΗ

Οικονομολόγος- Λογιστής

Γεννήθηκε το 1956 στην Αρίσβη Καλλονής όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και ήταν ιδρυτικό  μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού Νομικής του ΑΠΘ .Εργάσθηκε  μέχρι το 1986 στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1986 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καλλονή όπου διατηρεί λογιστικό γραφείο.
Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σαν μέλος των Διοικήσεων αρχικά του Απόλλωνα Δαφίων και στην συνέχεια στην ερασιτεχνική ΑΕΛΚ.
Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλλονής και μέλος του Δ.Σ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Είναι παντρεμένος με την Μαυρέλλη Ευρυδίκη και έχει τρία παιδιά


ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Ο Στράτος Πέτρου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1975. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης και στη συνέχεια το 1993 εισήχθη στη Νομική Σχολή της Θράκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1997. Από το 1999 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Μυτιλήνη. Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με το μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό, συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές καταλήψεις του 1990 – 1991, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών  Νομικής ΔΠΘ, «Κώστας Βάρναλης». Είναι παντρεμένος με την επίσης δικηγόρο, Ραλλού Τσακαρέλου και πατέρας ενός παιδιού.
 

Μοιράσου το άρθρο!