Πολιτική

31/10/2019 - 21:38

"Πυρασφάλεια"... για τα χρηστά ήθη στη Μυτιλήνη!

Δήλωση - καταπέλτης από Κώστα Αστυρακάκη για τον Αντίδημαρχο Πολιτισμού

Η συνάδελφος Εριφύλη  Χιωτέλλη που μετέχει στη οικονομική επιτροπή του Δήμου , με ενημέρωσε για το ηθικοπλαστικό κείμενο (προϊόν μιας δικής του μοναδικής ηθικής) που το αποκαλεί κανονισμό λειτουργίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τσακύρης.  Λέει δε , πως δεν υπήρχε κανονισμός λειτουργίας στο Δημοτικό Θέατρο.  Είναι αλήθεια ο πραγματικός κανονισμός λειτουργίας δεν υπήρξε , ούτε θα υπάρξει , αφού γύρω στα μέσα Αυγούστου ολοκληρώσαμε μια σειρά παρεμβάσεων στο Δημοτικό θέατρο – που σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα  της πυροσβεστικής αλλά και άλλων υπηρεσιών- θα διασφαλίσουν την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού θεάτρου που εκκρεμούσε για περισσότερα από 20 χρόνια. 

Η προηγούμενη λοιπόν Δημοτική Αρχή , με τις εργασίες πυρασφάλειας και συναγερμό , με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν εσωτερικά και εξωτερικά του θεάτρου, με τις καινούριες δεξαμενές νερού και με τις καινούριες πυρίμαχες πόρτες εντός του θεάτρου, διασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την έκδοση άδειας λειτουργίας του. Ως τότε θα υπάρχει ένα άτυπο σχέδιο λειτουργίας, το οποίο υπήρχε και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού συμπεριέλαβε και τις ανάγκες τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και των θεατρικών ομάδων του νησιού «ΘΕΣΙΣ» οι οποίοι μας υποδείκνυαν και το χρόνο και τρόπο χρήσης του Θεάτρου από τη μεριά τους. Το σχέδιο λοιπόν το δικό μας ήταν σαφές, συγκεκριμένο και δημοκρατικό. 

Ο αυταρχισμός και  ο υποκειμενισμός διατρέχουν το κείμενο του κ. Τσακύρη , καθώς και η ασάφεια. Από επισκέψεις σχολείων ζητά ονόματα εκπαιδευτικών συνοδών. Από άλλους ζητά εφάπαξ καταβολή και από άλλους δυσανάλογα το 20 %. 

Ενώ κρίνει εκείνος τα πάντα, όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας που ο Δήμος οφείλει να παρέχει στο κοινό, με ευθυνόφοβο τρόπο σημειώνει πως ουδεμία ευθύνη φέρουμε για ότι συμβεί. 

Μιλάει για χρηστά ήθη και για χρήση του θεάτρου από την επίσημη θρησκεία του κράτους. Αν το ζητήσει η Καθολική Εκκλησία για μία εκδήλωση, δεν θα το εγκρίνει;

Ψέματα, ψέματα, ψέματα.

Ψέματα για τη σημαία του Δημοτικού Θεάτρου , ψέματα για το κλείσιμο της Πινακοθήκης , ψέματα για την εκδήλωση γύρω από το μητρικό θηλασμό , ψέματα για τον κανονισμό λειτουργίας , ψέματα που εκθέτουν τη Δημοτική Αρχή σε μια δύσκολη περίοδο που χρειάζονται συναινέσεις και κοινές προσπάθειες. 

Αυτός ο επιτηδευμένος βομβαρδισμός ασυνάρτητων ηθικοπλαστικών απόψεων, η εκμετάλλευση θρησκευτικών και πατριωτικών συμβόλων αλλά και ταπεινών ενστίκτων, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην εικόνα του νησιού και στη διαχείριση των πολιτιστικών πραγμάτων ενός τόπου που έχει μακραίωνη ιστορία και παράδοση στη δημοκρατικότητα και στην προοδευτικότητα, πρωτοπόρου σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτό το σχέδιο προσβάλει τον τόπο μας και δεν πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Υ. Γ. 1. Τα προηγούμενα χρόνια  αρκετοί καλλιτέχνες ομοφυλόφιλοι «μόλυναν» με την παρουσία τους σε θεατρικές παραστάσεις το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. 

Υ. Γ 2.   Η μισογκρεμισμένη Δημοτική Πινακοθήκη που του παραδώσαμε

δ

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής ανεξάρτητης κίνησης πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» και

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης

Κώστας Αστυρακάκης

Μοιράσου το άρθρο!