Πολιτική

09/02/2022 - 11:35

"Πυξίδα": Καταδικάζουμε τα επεισόδια στη Βάστρια και το βρώμικο ρόλο των "γνωστών-αγνώστων"

Εκ μέρους της παράταξης  « ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» θέλουμε να εκφράσουμε  την απερίφραστη καταδίκη μας στα απαράδεκτα επεισόδια που σημειωθήκαν στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα στη Βάστρια. 


Τέτοιες ενέργειες το μόνο που  επιτυγχάνουν είναι να αποδομούν το   δίκαιο αίτημα του λαού της Λέσβου για να μη μετατραπεί το νησί μας σε δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αποθήκη ψυχών. Οι συγκεκριμένοι «γνωστοί-άγνωστοι» παίζουν αυτό το βρώμικο ρόλο σε κάθε συγκέντρωση του λεσβιακού λαού και προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους αυτούς που θέλουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα του λεσβιακού λαού. Ελπίζουμε πως οι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν θα παραμένουν για πολύ ακόμα «άγνωστοι» για την ελληνική αστυνομία, που ήταν μπροστά στα γεγονότα, αλλά και για την ελληνική δικαιοσύνη.


 Ο κύριος κορμός της χθεσινής συγκέντρωσης,  είχε δημοκρατικό παλμό και αίτημα, που διατρανώθηκε σύσσωμα από όλες τις παρούσες δημοκρατικές φωνές: συνδικάτων, συλλογικοτήτων, θεσμών καθώς και απλών πολιτών του νησιού.


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όμως και ο κ. Μηταράκης ας καταλάβουν καλά πως ο Λεσβιακός λαός δεν παραμυθιάζεται από την «αγανάκτησή» τους! Η ευθύνη τους για την απαράδεκτη απόφασή τους να μετατρέψουν το νησί μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αθώων ανθρώπων είναι τεράστια και για αυτή θα δίνουν λόγο κάθε μέρα σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
 Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, που  αποπροσανατολίζουν από κύριο αίτημα μας!! Να δυναμώσουν με την παρουσία τους τον αγώνα του για  «Καμία δομή,  φυλακή ψυχών στη Λέσβο!!»


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ
 

Μοιράσου το άρθρο!