Πολιτική

28/04/2020 - 07:44

"Πυξίδα" προς Κύτελη: βάλτε τις φωνές στον Μηταράκη και όχι στον Μπαμπάκο

Ανακοίνωση από τη Δημοτική παράταξη του Δήμου Μυτιλήνης "Με Πυξίδα τον Πολίτη"

Διαβάσαμε σήμερα τις δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα βουνά της βόρειας Λέσβου και από τον Καρά Τεπέ  της Μυτιλήνης, στη Μόρια. Ο κ. Κύτελης δηλώνει πως αυτή η μεταφορά «δυναμιτίζει ευθέως την συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από τον κάθε Δήμο στα χωρικά του όρια». 

 

Δηλώνουμε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι πως  καμία σχετική συζήτηση δεν έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης και καμία σχετική απόφαση δεν πάρθηκε.

Από όσο ξέρουμε θεσμικά δεν υπάρχει «απόφαση συμφωνίας δύο Δημάρχων» και έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί σχετικά και ο κ. Βέρρος.

Αν έγινε τέτοια συμφωνία «ποιος την είδε ποιος τη ξέρει ποιος τη μολογά;»

Και επιτέλους για να σοβαρευτούμε, αν πάλι λέμε, αν υπάρχει τέτοια συμφωνία, δεσμεύει μόνο τους δύο Δημάρχους ως άτομα και όχι με τη θεσμική τους ιδιότητα και κανέναν άλλο.

Κύριε Κύτελη θα το πούμε ακόμα μια φορά και δεν θα κουραστούμε να το λέμε!

Αντί να ξεσπάτε στον κ. Μπαμπάκο  (διοικητή του ΚΥΤ) και να ψάχνετε ενόχους ανάμεσα στους κατοίκους αυτού του νησιού, μήπως να ξεσπάσετε στοκ. Μηταράκη που μας έχει φέρει σ’ αυτή τη θέση,  που σήμερα υπόσχεται αποσυμφόρηση και αύριο την ακυρώνει και  σας έχει εκθέσει τόσες φορές;

Άιντε λοιπόν να σας δούμε. Οι φωνές σας ακούγονται μόνο έξω από το γραφείο του κ. Μπαμπάκου όπως ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ή ανεβάζετε τόνους και στον κ. Μηταράκη;

 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!