Πολιτική

09/04/2011 - 16:54

Ρυθμίζονται όλες οι οφειλές το 2010 για τη μεταφορά μαθητών!- 2.100.000 Ευρώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με δεύτερη τροπολογία, που ψηφίστηκε λύνεται οριστικά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους διαγωνισμούς της μεταφοράς μαθητών. Έτσι οι αναθέσεις μεταφορά των μαθητών ,για όλο το σχολικό έτος 2010/2011) καλύφτηκαν με νόμο. Αυτό  το γεγονός, της αδυναμίας δηλ. των φορέων να πραγματοποιήσουν ένα διαγωνισμό τηρώντας τις διατάξεις του δημόσιου Λογιστικού,  από μόνο του αποδεικνύει την ανάγκη συνολικής αναθεώρησης των τηρούμενων διαδικασιών.

Σήμερα το κόστος που καλείται να σηκώσει ό φορολογούμενος πολίτης είναι δυσβάσταχτο και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, που προέρχεται από αυτή την αιτία,  είναι ελάχιστη. Η εφαρμογή της αρχής της δωρεάς παιδείας , στο τομέα των μεταφορών των μαθητών, από μια προωθημένη προσπάθεια έχει καταλήξει σε βραχνά με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων σε αυτή. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης στη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο.

Από τη πλευρά τους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών  απάντησε ότι συμμερίζεται αυτές τις απόψεις και ανακοίνωσε ότι , ο αρμόδιος υπουργός , υπέγραψε απόφαση με την οποία χρηματοδοτούνται οι Περιφέρειες με 72 εκατ. Ευρώ για να καλυφθούν όλες οι ανεξόφλητες δαπάνες του 2010. Το ποσό αυτό προέκυψε από τα τα στοιχεία οφειλών που υπέβαλαν οι Περιφέρειες. Στην ίδια απόφαση ζητείται να εφαρμοστεί απομείωση των τιμών κατά 20% και ότι αυτή η επιχορήγηση θα είναι η τελευταία για το 2010. Είναι γνωστό ότι πιστώσεις για τις μεταφορές που γίνονται από 1.1.2011 υπάρχουν ήδη δεσμευμένες στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, για να χρησιμοποιηθούν όμως είναι απαραίτητο να γίνει εξόφληση των παλαιών χρεών. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λαμβάνει το ποσό των 2.100.000 Ευρώ και με αυτό καλείται να ξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις της για το 2010. Σε μας είναι γνωστή η ένταση του προβλήματος ιδιαίτερα στην Ικαρία και τη Σάμο. Μάλιστα αντιπροσωπία γονέων από την Ικαρία ήρθε μέχρι τη Λέσβο για να  βάλει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφού όμως δόθηκαν τα χρήματα θα μπορούσε  να είχαν  δοθεί ποιο γρήγορα και να γλυτώσουν την ταλαιπωρία και την αναταραχή στα σχολεία. Όμως σε κάθε περίπτωση ο αγώνας των γονιών δεν πήγε χαμένος. Το περίεργο είναι ότι , μετά από πολλά χρόνια ,το κράτος  θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του για τη μεταφορά των μαθητών και μάλιστα στη εποχή του μνημονίου και των συνεχών αναστολών πληρωμών που  κάνει συνεχώς το χρεοκοπημένο κράτος.

    πηγή: http://nomles.blogspot.com

Μοιράσου το άρθρο!