Πολιτική

23/05/2014 - 14:38

Σ. Γαληνός: Αντίθετος σε κάθε ιδιωτικοποίηση που στερεί από τους πολίτες τον κοινό μας πλούτο

style="text-align: justify;"> 
Η κυβέρνηση, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, κάθε μέρα προχωράει στην υλοποίηση των όρων του μνημονίου το οποίο θεωρεί σωτηρία της Χώρας.
Για δεύτερη φορά, μετά το ξεπούλημα της μαρίνας σε  ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζει στον στόχο της τη Λέσβο μας. Η δήμευση (γιατί περί αυτού πρόκειται) της κοινόχρηστης Δημόσιας περιουσίας, συνεχίζεται με την εξαγγελία «πώλησης» του χώρου στάθμευσης μπροστά στο Εμπορικό Λιμάνι Μυτιλήνης και στο Μακρύ Γυαλό. 
Η πώληση αυτή, είτε με την μεταβίβαση ακινήτου, είτε με το πρόσχημα της μακροχρόνιας μίσθωσης, στοχεύει στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, που χωρίς να προσφέρουν κάποια υπηρεσία στους πολίτες, θα προσπορίζονται κέρδη από την ανέξοδη εκμετάλλευση μιας σύγχρονης αστικής ανάγκης.
Η αντίθεσή μας στο ξεπούλημα Δημόσιας γης είναι πλήρης και ρητή. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτή είναι ατελέσφορη. 
Προσχήματα όπως «επένδυση» «ανάπτυξη» και … «θέσεις εργασίας» υποτιμούν την νοημοσύνη ακόμη και αυτού που θα τολμήσει να τα επικαλεστεί!  
Η αντίδραση του λαού της Λέσβου, μέσα από τους θεσμοθετημένους φορείς, πρέπει να είναι άμεση και ασυμβίβαστη. 
Τόσο ο χώρος που έχει στοχοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ τώρα, όσο και όλοι οι Δημόσιοι χώροι της Λέσβου, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «ευκαιρία» για ανέξοδη, ασύδοτη και  ευκαιριακή κερδοσκοπία και μόνον, είναι απαράδεκτο να προωθούνται προς ιδιωτικοποίηση. 
Ζωτικές και μοναδικές Δημόσιες Υποδομές για ένα νησί, όπως το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο (όπου ήδη άρχισαν οι μνηστήρες να παρελαύνουν) δεν μπορούν να υπαχθούν στη λογική του επιχειρηματικού μονοπωλιακού κέρδους. Υπάρχουν, για την εξυπηρέτηση των νησιωτών και για μας υπάγονται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιαιτερότητα της Νησιωτικότητας.
Τη θέση αυτή, την είχα επισημάνει και την υπηρέτησα σταθερά ως βουλευτής από την εποχή που καταψήφισα τον πρώτο εφαρμοστικό  νόμο του πρώτου μνημονίου και την ακολουθώ απαρέγκλιτα από τότε.
Η Δημόσια Περιουσία, είτε με την μορφή Δημοσίων Εκτάσεων, είτε με την μορφή Δημοσίων Υποδομών, δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ύποπτων ιδιωτικών συμφερόντων, που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της Χώρας. Η Δημόσια Περιουσία υπάρχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών και σηματοδοτεί το μέτρο της ανάπτυξης κάθε κοινωνίας.  
Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε ιδιωτικοποίηση που αποβλέπει στην ικανοποίηση των συμφερόντων αυτών. Σε κάθε ιδιωτικοποίηση που στερεί από τους πολίτες τον κοινό μας πλούτο. Σε κάθε ιδιωτικοποίηση που αφήνει την πατρίδα φτωχότερη και τους επιτηδείους πλουσιότερους.
  
 

Μοιράσου το άρθρο!