Πολιτική

10/02/2014 - 13:42

Σ. Γεωργούλας από τον Πολιχνίτο: H αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου και ο βιολογικός θα είναι στις προτεραιότητες μας

yle="text-align: justify;">Σε ανοιχτή συνέλευση στον Πολιχνίτο μίλησε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λέσβου «Ο ‘Άλλος Δρόμος» πανεπιστημιακός Στράτος Γεωργούλας ενώ τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Κίνησης επισκέφτηκε τα χωριά Βασιλικά, Λισβόρι, Βρίσα.

Ο κ. Γεωργούλας, στη τοποθέτηση του επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί ώθηση σε μια νέα συνεργατική οικονομία αξιοποιώντας στο έπακρο τον φυσικό πλούτο της περιοχής.  

 «Προτεραιότητά μας θα είναι», είπε ο κ. Γεωργούλας, «η αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου της περιοχής και ο βιολογικός καθαρισμός». «Αποκεντρώνουμε πόρους και αρμοδιότητες ώστε να μπορούν οι άνθρωποι εκεί που ζουν να δώσουν λύσεις». «Με τον Άλλο Δρόμο η τοπική αυτοδιοίκηση θα ξαναγυρίσει στον τόπο της, οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και των λαϊκών συνελεύσεων θα δεσμεύουν το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο κ. Γεωργούλας ακολούθως αναφέρθηκε στα ειδικά ζητήματα της περιοχής όπως:

-Αξιοποίηση των υδρευτικών  πηγών της περιοχής Αμπελικού και νέο δίκτυο που να οδηγεί το νερό στις δεξαμενές Βρίσας & Βατερών.

-Στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Βρίσας έργο που είναι βαλτωμένο αλλά και στο Κτίριο της Αγροτολέσχης αίθουσα λοιπόν κάθεται κλειστή την οποία ο κ. Θεοδώρου (αντιπρύτανης) αρνείται να την παραχωρήσει και η τοπική κοινωνία βλέπει την περιουσία της κλειστή να ρημάζει.

-Δημοτικό κτίριο Κοντοσφύρη κτίριο αγοράστηκε από τον Δήμο Πολιχνίτου το 2010. Το κτίριο καταρρέει και μένει αναξιοποίητο.

-Χώροι στάθμευσης. Έχει αγοραστεί πρiν 5 χρόνια οικόπεδο για να χρησιμοποιηθεί σαν πάρκινγκ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση από τον Δήμο για την αξιοποίηση του.

-Βιολογικός καθαρισμός Πολιχνίτου- Βρίσας –Βατερών.

- Λιμενικός Σταθμός Σκάλας Πολιχνίτου. Αν φύγει το λιμεναρχείο υποβαθμίζεται το λιμάνι που είναι πιστοποιημένο και υποβαθμίζεται ο κόλπος.

Ο κ. Γεωργούλας τόνισε πως για την επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων  χρειάζεται μια αγωνιστική Δημοτική Αρχή με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους. «Ήρθε η ώρα να κάνουν στην άκρη τα φθαρμένα πρόσωπα που επι 20 χρόνια είναι στο πολιτικό σκηνικό και έχουν ξεκοπεί από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας. Αυτοί αποτελούν το καθεστώς που πρέπει να ανατραπεί».

Μετά την τοποθέτηση του κ.Γεωργούλα, πήραν το λόγο πολλοί κάτοικοι, που αναφέρθηκαν στα οξυμμένα προβλήματα της περιοχής, που γιγαντώθηκαν εξαιτίας των πολιτικών των μνημονίων και του Καλλικράτη.

 

Μοιράσου το άρθρο!