Πολιτική

04/11/2014 - 12:03

Σ. Γεωργούλας κατά Αν.Αντωνέλλη: άσε τα δακρύβρεχτα δελτία τύπου για τους μετανάστες

yle="text-align: justify;">Ζητείται μέτρο και συνέργεια απο την κ. Αντωνέλλη

Την Παρασκευή 31/10 υλοποιήθηκε η, κατόπιν αιτήματος μας, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μελών του, στο στρατόπεδο Παραδέλλη, στη Μόρια. Εκεί, το προεδρείο του Δ.Σ. και οι λιγοστοί δυστυχώς, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των Παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που προσήλθαν ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους για την κατασκευή , την λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί και διαπιστώσαμε τα αδιέξοδα που υπάρχουν. Συνηγορήσαμε στο ότι, ο Δήμος Λέσβου οφείλει να συμβάλει στην υλική στήριξη των ανθρώπων που κρατούνται εκεί, καλύπτοντας για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια του Κράτους.
Η απούσα όμως από την επίσκεψη αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αντωνέλλη, φρόντισε με το δακρύβρεχτο δελτίο τύπου της να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Γιατί αυτό που συναντήσαμε ήταν ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης ( Guadanamo το χαρακτήρισαν κάποιοι συνάδελφοι), όπου ξοδεύτηκαν άσκοπα εκατομμύρια Ευρώ και που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση με χρήματα και εν γνώση της Ε.Ε προχωρά στην εφαρμογή μιας απάνθρωπης, αδιέξοδης και ρατσιστικής μεταναστευτικής πολιτικής. Η κα Αντωνέλλη αν ήταν παρούσα, θα γνώριζε ότι τα αθώα αυτά παιδιά, θύματα πολέμου τα περισσότερα, είναι κατά δεκάδες φυλακισμένα στους πλέον ακατάλληλους χώρους για αυτά, πάνω από ένα μήνα. Το κρύο μπορεί να το ξεχάσουν, τη βαρβαρότητα που βρίσκουν αναίτια στον τόπο μας όμως, δεν θα την ξεχάσουν ποτέ..
Η κα Αντιδήμαρχος οφείλει να κατανοήσει την πραγματικότητα και με σεμνότητα να ανταποκριθεί στο σημαντικό έργο της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που έχει αναλάβει.
Η τοπική κοινωνία οφείλει να αντιταχθεί σθεναρά στη δημιουργία μίας ακόμα αποθήκης ανθρώπων, από τη σκοπιά της κοινωνικής αλληλεγγύης και της μη εξοικείωσης της κοινωνίας με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Δημοτική Παράταξη ''Ο Άλλος Δρόμος"


up date Διαβάστε εδώ την απάντηση της κας Αντωνέλλη


 

Μοιράσου το άρθρο!