Πολιτική

18/12/2015 - 16:07

Σ. Γεωργούλας: Να αγοράσουμε κάτι που μας ανήκει;

Βασική αρχη της δημοτικής παράταξης του "Άλλου δρόμου" είναι η προάσπιση του δημοσίου πλούτου της Λέσβου και κατ επέκταση η αντίθεση σε κάθε μορφή ξεπουλήματος του. Το πράξαμε με την αντίθεση μας στην πώληση του αεροδρομίου Ο. Ελυτης, μέσα απο τη συγκρότηση κοινής πρωτοβουλίας με θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες και με την ανάδειξη ηδη απο το καλοκαίρι του 2014 του θέματος της πώλησης του πάρκινγκ Μυτιληνης μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 

Στην αρχη, η δημοτική αρχη ηταν αρωγός (αν και οχι ενεργά συμμέτοχος) σε αυτες μας τις προσπάθειες. Τους τελευταίους ομως μήνες παρατηρούμε μια πολιτικη αλλαγή στάσης. Δεν ειναι μόνο η σιωπή για την πώληση του αεροδρομίου αλλα και η "διεκδίκηση" του Δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσουν αμεσα οι διαδικασιες δημοπράτησης του πάρκινγκ, "ώστε ο Δημος να διεκδικήσει την αγορά του οικοπέδου".
Απο την μια πλευρά παρατηρούμε οτι πολιτικα, η δημοτική αρχη έγινε γρήγορα νεομνημονιακή, νομιμοποιώντας φορείς και διαδικασίες που προεκλογικά μαζι καταδικάζαμε. Εμείς μείναμε πιστοί στις αρχές μας, ο Δήμαρχος οχι.
Απο την άλλη πλευρά παρατηρούμε και μια κοροϊδία. Η διεκδίκηση του να γινει το λιμενικού ταμείο δημοτικο (που στηρίξαμε ως παράταξη στο δημοτικο συμβούλιο) σημαίνει οτι και η περιουσία του (και αρα το πάρκινγκ) θα γινει δημοτικο. Αρα γιατι να αγοράσουμε κάτι που μας ανήκει, με λεφτά των δημοτών; 
Μήπως η (ευρύτερη πολιτικη ανάγκη) να στηρίξουμε τα μέτρα του μνημονίου, αντιβαίνει στα συμφέροντα των δημοτών της Λεσβου; Μήπως Δήμαρχε, ξεχάσατε τις αρχές σας περι ανεξάρτητου συνδυασμού και "τα συμφέροντα της Λεσβου πανω απο όλα" και λειτουργείτε ως τοπικός εφαρμοστής του μνημονίου; 
 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παραταξης Λεσβου "ο ´Αλλος Δρομος" 
Στράτος Γεωργούλας

Μοιράσου το άρθρο!