Πολιτική

11/03/2014 - 19:58

Σ. Γεωργούλας : «Στο Δήμο Λέσβου απολύονται υπάλληλοι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί κάποιους»

style="text-align: justify;"> 
Με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία των Δημοσίων Υπαλλήλων, υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου πανεπιστημιακός Στράτος Γεωργούλας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Στις 22 Μάρτη τελειώνει και επίσημα η διαθεσιμότητα 22 σχολικών φυλάκων του Δήμου Λέσβου και δεκάδων καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης από το νησί μας. Για εμάς πίσω από κάθε ένα άνεργο, που προτίθεται στα εκατομμύρια των ανέργων της χώρας κρύβεται ένας άνθρωπος με τις μεγάλες του ανάγκες.
 Ειδικά όμως για το Δήμο Λέσβου η νέα απώλεια προσωπικού κρύβει νέες ταλαιπωρίες για τους δημότες. Ειδικά για τα σχολεία κρύβει τη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης, την παράδοση της φύλαξης των σχολείων σε ιδιώτες, νέες επιβαρύνσεις στον ήδη πετσοκομμένο προϋπολογισμό του Δήμου, νέα βάρη για τους δημότες. 
Αυτά βεβαίως τα προβλήματα δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τη δημοτική αρχή, ούτε όλους όσους με φιέστες κενές περιεχομένου προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους.  
Εμείς ως ¨Άλλος Δρόμος¨ θα συγκρουστούμε με αυτές τις λογικές της κυβέρνησης και της Τρόικα όχι απλά με γνώμονα το να μην προστεθούν κι άλλοι άνεργοι στον τεράστιο αριθμό ανέργων. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε ότι το προσωπικό του Δήμου είναι ελάχιστο και με λανθασμένη κατανομή. 
Θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή του νόμου 4093 του 2012 για πρόσληψη μόνιμου, καταρτισμένου προσωπικού για την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν θα υπογράψουμε καμία απόλυση μόνιμου υπαλλήλου, από τις δεκάδες νέες απολύσεις που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης».
 
Τέλος ο Στράτος Γεωργούλας δήλωσε ότι θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με το ΔΣ του συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου και με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα τους.
 

Μοιράσου το άρθρο!