Πολιτική

03/03/2017 - 06:28

Σάρλιτζα: κι όμως κάτι κινείται...

Η Χ. Καλογήρου κάλεσε στο γραφείο της πολίτες της Λουτρόπολης Θερμής για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ιαματικών λουτρών και την αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ.

Συγκεκριμένα μας ενημέρωσε ότι με την αρ. 7769/50/20-2-2017 απόφασή της συγκροτήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελούμενη από τους:
1. Την Περιφερειάρχη κα Χριστιάνα Καλογήρου, ως Πρόεδρο της Επιτροπής
2. Τον κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, Πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου
3. Τον κ. Παν. Προβέντζα, Περιφερειακό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης
4. Την κα Μερόπη Φράγκου, , ΠΕ Μηχανικό, ειδικότητας Αρχιτεκτόνων, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Β.Α. και 
5. Τον εκπρόσωπο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαδόχου του ΕΤΑΑ. Όπως θα ορισθεί αρμόδια με τον αναπληρωτή του.
Η επιτροπή με την παραπάνω σύνθεση συνεδρίασε εχθές 28/2/2017 και αποφάσισε να ορίσει Υπεύθυνο Έργου τον κ. Π. Παρασκευά, ο οποίος θα εισηγηθεί στην επιτροπή ένα «Οδικό Χάρτη» για τα βήματα ένα προς ένα που θα ακολουθηθούν για την ολοκλήρωση του έργου. Στα πλαίσια αυτά θα χρειαστεί οπωσδήποτε η βοήθεια Τεχνικού Συμβούλου ειδικού σε θέματα Θερμαλισμού.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός ο οποίος σύμφωνα με την κα Καλογήρου δήλωσε, ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει και θα βοηθήσει όπου χρειάζεται προκειμένου να έχει αίσιο τέλος αυτή η προσπάθεια.
Τα συμπεράσματά μας:
1. Πολύ θετικό το γεγονός, ότι γρήγορα και παρά την κωλυσιεργία του Ταμείου να ορίσει εκπρόσωπό του, συγκροτήθηκε από την κα Καλογήρου η Επιτροπή που προβλέπει η Προγραμματική Σύμβαση, γιατί χωρίς την Επιτροπή, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. 
2. Θετική έκπληξη προκάλεσε η σύνθεση της επιτροπής με την κα Καλογήρου να αναλαμβάνει την προεδρία. Εκτιμούμε, ότι η κα Καλογήρου δεν θα αναλάμβανε τέτοια «προσωπική – πολιτική» ευθύνη, εάν δεν ήταν η ίδια αισιόδοξη για την προοπτική εξέλιξης του έργου.
3. Επίσης, η συμμετοχή του Δημάρχου στην 1η συνεδρίαση της επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί μόνο με την συνεργασία και συνέργεια όλων των βαθμών Αυτοδιοίκησης μπορεί να επιτύχει ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα.
4. Η δική μας αίσθηση είναι ότι «το νερό μπαίνει στο αυλάκι». Φαίνεται να γίνονται σωστά, προσεκτικά και μεθοδικά βήματα, αρκεί βεβαίως να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια. Αναμένουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών.

Χρήστος Μανωλέλλης 

Μοιράσου το άρθρο!