Πολιτική

09/09/2011 - 17:04

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη: συγκέντρωση "Αγανακτισμένων Μυτιλήνης"

Στις 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο και στα κυβερνητικά μέτρα που μας κλέβουν τη ζωή.
Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά ερείπια.
Κάθε δικαίωμα που έπρεπε να είναι αυτονόητο έχει παραδοθεί στις ορέξεις της αγοράς. Κάθε κατάκτηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος έχει λεηλατηθεί. Η ύφεση έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις αποδεικνύοντας την αποτυχία των μέτρων που παρουσιάζονταν ως μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταντήσει φιλοδωρήματα, οι μαζικές απολύσεις τώρα ετοιμάζονται να χτυπήσουν και την πόρτα των δημοσίων υπαλλήλων αφού προηγουμένως έχουν πεταχθεί στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαδέχονται το ένα το άλλο, οι κατασχέσεις ολοένα και αυξάνονται, οι δανειολήπτες παραδίδονται βορά στις ληστρικές τράπεζες. Η υγεία και η ασφάλεια μόνο ως ανέκδοτο θα ακούγονται στις επόμενες γενιές - αν καταφέρουν τελικά να επιβιώσουν.
Η παιδεία χτυπιέται με το χειρότερο τρόπο, από τα σχολεία που θα ανοίξουν χωρίς βιβλία μέχρι τα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με όλο το αντιδραστικό αστικό μπλοκ ψήφισε νύχτα νόμο που διαλύει τα πτυχία των παιδιών μας, που δεν τους αναγνωρίζει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα, που τους απαγορεύει ακόμα και να σκέφτονται για να μπορέσει να δημιουργήσει πειθήνιους εργαζόμενους, εργαζόμενους-λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα, εργαζόμενους-γρανάζια που θα δουλεύουν ακατάπαυστα και με κλειστό το στόμα για τα μεγάλα αφεντικά.
Οι δανειστές μας για να συνεχίσουν να μας "σώζουν" ζητούν εγγυήσεις όλο το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της χώρας και η κυβέρνηση ως το αγαπημένο παιδί του μεγάλου κεφαλαίου σπεύδει πρόθυμα να ξεπουλήσει τα πάντα αντί πινακίου φακής. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί  προς γενική λεηλασία, ληστεία και διάλυση και μετατρέπεται σε χώρα εξαρτημένη από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, το οποίο ζητά μάλιστα, για να επενδύσεί σε αυτή, μεγάλες γεωγραφικές ζώνες μηδενικής φορολογίας και μισθών πείνας.
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα αυταρχισμού, με αποκορύφωμα τη βάρβαρη καταστολή στο Σύνταγμα στην 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη. Όπως τότε δείξαμε την αντίστασή μας απέναντι σε εκείνους που αποφάσισαν να βάλουν υποθήκη τις ίδιες μας τις ζωές για να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια αντίσταση πρέπει να προβάλουμε και στις 10 Σεπτέμβρη, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εξαγγέλει στη ΔΕΘ νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων.
Καλούμε όλο το λαό της Λέσβου το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 8 στην πλατεία Σαπφούς  να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να αντισταθούμε συλλογικά σε ότι μας κλέβει τη ζωή, να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τα παιδιά μας φωνάζοντας "ΟΧΙ" στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης και των αφεντικών της.
Αγωνιζόμαστε για:
•    Τη μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου
•    Την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο
•    Να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου
•    Την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας
•    Τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης
•    Την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
Δεν χρωστάμε
Δεν πουλάμε

Δεν πληρώνουμε

Μοιράσου το άρθρο!