Πολιτική

30/07/2012 - 10:09

Σαββατοκύριακο με ούζο για το Δήμαρχο Λέσβο...

Γιορτή Ούζου

Γιορτή Ούζου

Γιορτή Ούζου

Λισβόρι

Πάμφιλα

Νέες Κυδωνίες

&n

bsp;

 

Στην έναρξη των εκδηλώσεων της 32ης Γιορτής του Ούζου στην Επάνω Σκάλα, που οργανώνει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2012, παρέστη την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, το βράδυ, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Τσακίρη.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ο οποίος υπήρξε ιδρυτικός μέλος του Συλλόγου, συνεχάρη τον Πρόεδρο, Μάκη Βενέτα, τα μέλη του συλλόγου και όλους όσοι βοήθησαν να οργανωθούν οι εκδηλώσεις, ενώ με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της όμορφης αυτής περιοχής, όπως η ανάπλαση του παλιού καρνάγιου, η μετατροπή του χώρου των παλιών στάβλων σε πολιτιστικό κέντρο, η επανακατασκευή του δρόμου Ναυμαχίας Έλλης, η ανακατασκευή του πολύπαθου 5ου Δημοτικού Σχολειού κα., τα οποία θα υλοποιηθούν συντομότατα. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη απαλαγής της περιοχής από τη ρυπογόνο λειτουργία του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. με την αξιοποίηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το συγκεκριμένο θέμα, ακριβώς αυτό τον καιρό απασχολεί πρωτίστως την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που έχει κατά νόμον την αρμοδιότητα να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της χωροταξίας των ανεμογεννητριών και δευτερευόντως το Δήμο, ο οποίος απαίτησε και πέτυχε να έχει και αυτός λόγο σχετικά με τα σημεία τοποθέτησης των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών της εταιρείας «Ρόκας», με την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων στις εν λόγω περιοχές και όχι μόνο.

            Αμέσως μετά ο κ. Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Τσακίρη,  μετέβη στο Λισβόρι, όπου παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λισβορίου, Θεόδωρου Χατζηπαναγιώτη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, Μάκη Γαβαλά και των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, Στρατή Μοιρασγεντή και Χαράλαμπου Λεοντή, συμμετείχε στη Γιορτή Γλυκάνισου 2012, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λισβορίου «Ο Θεόφιλος» και η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

            Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, το βράδυ, ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων, Ευάγγελο Λυκαρδόπουλο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστα Αστυρακάκη, παρέστη στη γιορτή κρασιού, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παμφίλων, στο πλαίσιο των Λεσβιακού Καλοκαιριού 2012.

            Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, το απόγευμα, στις Νέες Κυδωνίες, ο κ. Βουνάτσος, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέων Κυδωνιών, Αντώνη Κόμλο, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρη Μαρινάτο, την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλη και τον Ειδικό Συνεργάτη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου και τις ιπποδρομίες που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Ιππικός Σύλλογος Νέων Κυδωνιών «Η Μικρασιατική Ένωση», τον Πρόεδρο και τα μέλη του οποίου ο Δήμαρχος συνεχάρη για τη δράση τους.    

Μοιράσου το άρθρο!