Πολιτική

28/08/2014 - 08:44

Το Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Θεοδωράκης «ψαρεύει» στη Μυτιλήνη

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής του Ποταμιού θα... «ψαρέψει» ψήφους στη Λέσβο.
 
Συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά τα… υπουργεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου είχε μακράς διάρκειας συνάντηση με τον Γιάννη Μανιάτη. «Το περιβάλλον είναι από τα θέματα όπου δεν υπάρχει αριστερή ή δεξιά πολιτική», αποφάνθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνεχίζοντας την προσφιλή στάση του να μην τοποθετείται σε τρέχοντα ζητήματα.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έβαλε στο ίδιο «τσουβάλι» τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν και τις επενδύσεις που προσβάλλουν το περιβάλλον με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες μεγάλης μερίδας πολιτών. «Το Ποτάμι δίνει μάχη ενάντια στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον», έσπευσε να διευκρινίσει, εντοπίζοντας τις αιτίες των προβλημάτων στη… γραφειοκρατία!
 
Οι παραλίες
 
Αυτοδιαφημίστηκε ως «το πρώτο κόμμα που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες», εννοώντας προφανώς το ανοσιούργημα για τους αιγιαλούς. Το περιέλαβε μάλιστα στα σημαντικά θέματα που απασχολούν το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο νομοθέτημα προωθήθηκε μόνο από το υπουργείο Οικονομικών και ότι ο ίδιος ο Γ. Μανιάτης είχε φροντίσει να διαχωρίσει τη θέση του. Ο Στ. Θεοδωράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις «μικρές και μεγάλες συμμαχίες» που πρέπει να διαμορφωθούν για να υπάρξει «ανάπτυξη και σεβασμός στο περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μια συνωμοσία του καλού για να αλλάξουμε κάτι». Η ιδιότυπη πρόσκληση φαίνεται ότι έγινε δεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, που τόνισε πως «μπορεί να υπάρξουν κοινές προσεγγίσεις σε θέματα περιβάλλοντος και αναπτυξιακών προοπτικών που στηρίζονται σε αυτό».
 
Το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα βρίσκεται στη Λέσβο, όπου προβλέπεται να μιλήσει «με ψαράδες και νησιώτες».
 
πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών 

Μοιράσου το άρθρο!