Πολιτική

10/03/2014 - 18:16

Το Σαββατοκύριακο του Δημάρχου

style="text-align: justify;"> 
Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, το βράδυ, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρέστη στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, που οργάνωσε η Χορωδία Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα» και τον Διεθνή Σύλλογο ΝΑΝΤΖΕΝΤΑ (Η Ελπίδα).Η εκδήλωση περιελάμβανε κλασσική μουσική δωματίου – κιθάρα – τραγούδι, ενδεικτική έκθεση ποιητικών συλλογών γυναικών από το νησί μας και απαγγελίες μηνυμάτων.
 
Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από του Αντιδημάρχους, Δημήτρη Ζαφειρίου και Ηλία Κουνιαρέλλη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου, παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα χθες και σήμερα», που οργάνωσε ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καλλονής «Η Ευποιία».
 
Την ανάπτυξη του θέματος έκανε η φιλόλογος – εκπαιδευτικός, Μαρία Τσάτσου – Δουκακάρου και ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τη δικηγόρο, Ασπασία Κυρατζή, ανάγνωση κειμένων από την δασκάλα – εκπαιδευτικό, Τζένη Κουλίδου – Ελευθερίου και προβολή του ντοκιμαντέρ «Μαρίνα Βαλιέρι, η μικρή ανιψιά του Κ. Καβάφη». 
Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τους συντελεστές των παραπάνω εκδηλώσεων τόσο για την ποιότητα, όσο και για τη μαζική συμμετοχή, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά στο στίβο της ζωής και ως σύζυγοι και ως νοικοκυρές και ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες, έχοντας την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών, σε ισότιμη βάση, με τους άντρες, μετά τη νομική, κοινωνική και οικονομική θεσμοθετημένη ισότητα. 
 

Μοιράσου το άρθρο!