Πολιτική

23/04/2019 - 06:31

Σε Αγιάσο και Πλωμάρι ο Στράτος Γεωργούλας

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης “Ο άλλος δρόμος” με επικεφαλής τον Στράτο Γεωργούλα στην Αγιάσο και στα χωριά του Πλωμαρίου.

Στην Αγιάσο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Αναγνωστήριο Αγιάσου, που συζητήθηκαν τα προβλήματα του συλλόγου, τόσο με την κατάρρευση της στέγης του θεάτρου του Αναγνωστηρίου, όσο και για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει το Αναγνωστήριο κατά την προσπάθεια του να λειτουργεί ως ένας αφιλοκερδής πολιτιστικός σύλλογος, ικανός να συντηρεί και να διαδίδει την παράδοση αυτού του μοναδικού τόπου, μεταδίδοντας τη γνώση και στις επόμενες γενιές. Από μεριάς μας, εκφράσαμε πως θα είμαστε παρόντες στον αγώνα τους μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της επισκευής της στέγης, καθώς και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Περιφέρεια ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία εν γένει των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών που προσφέρουνε ένα τόσο σημαντικό έργο στη διάδοση της παράδοσης με στόχο να κρατηθούν τα χωριά του νησιού ζωντανά.

Παρατηρήσαμε επίσης πως παρά τις τυμπανοκρουσίες των Κυβερνητικών στελεχών για την Δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στην Αγιάσο και, παρά την παραχώρηση από το Δήμο Λεσβου, της κύριας αίθουσας του Δημοτικού κέντρου Νεότητας Αγιάσου, στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προκειμένου να λειτουργήσει το Πολυδύναμο Ιατρείο, και εφόσον ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, οι 2500 περιπου κατοικοι πρέπει θα περιμένουν, άγνωστο το για πόσο, την στελέχωση του με Ιατροτεχνικό προσωπικό, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ενδιαφερόμενοι για τις προκηρυχθείσες θεσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των κατοίκων της Αγιάσου για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση του Ιατρείου. Παράλληλα εμένουμε στο ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα (στέγη για διαμονή, οικονομικά αντισταθμιστικά) που θα προσελκύσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να εργαστεί στην Αγιάσο.

Την Κυριακή το κλιμάκιο του “Άλλου Δρόμου” βρέθηκε στο Πλωμάρι, όπου συζήτησε με τους κατοίκους και διανέμεινε το πρόγραμμα της παράταξης.

Μοιράσου το άρθρο!