Πολιτική

23/05/2019 - 10:05

Σε Βαρειά, Χάλικα, Κουλπάρα ο συνδυασμός “Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”

Με τρεις ακόμη περιοδείες σε αντίστοιχες συνοικίες της πόλης, συνεχίστηκε η δραστηριότητα των μελών του συνδυασμού “Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, που θα συμμετάσχει στις κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 για τη Δ/Κ Μυτιλήνης, το τριήμερο, Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Μαϊου 2019.   Συγκεκριμένα, το τριήμερο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες περιοδείες:  

 

  •  Τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2019, μέλη του συνδυασμού της Α.Α.Π. επισκέφθηκαν τα προάστια “Βαρειά, Ακρωτήρι”. Πριν ξεκινήσει η περιοδεία στα δύο ενωμένα νότια προάστια της πόλης, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες Φώτη Κουλουμαριέτο και Αχιλλέα Καταύτο, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν. Ακολούθησε περιήγηση σε όλες τις γειτονιές, όπου εκτός από τη διάθεση του εντύπου, τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς δημότες των προαστίων, να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ανταλλάξουν απόψεις επί των γενικότερων προβλημάτων της περιοχής και να δεχθούν προτάσεις για την επίλυσή τους. Τα βασικότερα θέματα που εξέθεσαν οι δημότες, ήταν ενδεικτικά: α) Τοποθέτηση πινακίδων και φαναριών κυκλοφορίας με χειροκίνητο κουμπί, στο “Χιλιόμετρο” της οδού Μυτιλήνης – Αεροδρομίου, β) Αποχαρακτηρισμός της οδού Μυτιλήνης – Αεροδρομίου από “Εθνική Οδό”, για λόγους ασφαλείας, γ) Συχνότερη συντήρηση του πλακόστρωτου δρόμου, που αποτελεί “δουλεία διόδου” των Μουσείων Θεοφίλου και Teriade, δ) Επικινδυνότητα οδού Ελευθεριάδη, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, χωρίς την ύπαρξη πεζοδρομίων (ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται την ώρα που ανοίγει και κλείνει το σχολείο), ε) Ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής, από την εποχή που έκλεισε ο Αστυνομικός Σταθμός, στ) Έλευση αγροτικού γιατρού, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ζ) Με την οικιστική επέκταση της περιοχής, απαιτείται η λειτουργία αρχικά Γυμνασίου και στη συνέχεια, ακόμη και Λυκείου, η) Βελτίωση οδοστρώματος δρόμου Βαρειάς – Νεκροταφείου, θ) Αφιλόξενη παραλία Βαρειάς. Χρειάζονται παγκάκια για τους περιπατητές, ι) Το γιγαντιαίο δέντρο στο χώρο των δύο μουσείων (δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής), έχει γείρει επικίνδυνα.

 

  •  Την Τρίτη, 21 Μαϊου 2019, μέλη του συνδυασμού της Α.Α.Π. επισκέφθηκαν τα προάστια “Κάτω, Μεσαίος & Άνω Χάλικες”. Πριν ξεκινήσει η περιοδεία στα τρία ενωμένα προάστια της πόλης, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστο Κουζούμη, τον τοπικό παράγοντα Λεωνίδα Αργυρόπουλο και τον Πρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Κάτω Χάλικα Πατέρα Γρηγόριο Πολύμιο, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν. Κατά την περιήγηση που ακολούθησε σε όλες τις γειτονιές, εκτός από τη διάθεση του εντύπου, τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς δημότες των τριών προαστίων, να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ανταλλάξουν απόψεις επί των γενικότερων προβλημάτων της περιοχής και να δεχθούν προτάσεις για την επίλυσή τους. Τα βασικότερα θέματα που εξέθεσαν οι δημότες, ήταν ενδεικτικά: α) Λειτουργία βιολογικού Χαλίκων, β) Επιδιόρθωση πατωμένης Μεσαίου Χάλικα, με παραδοσιακά υλικά, γ) Σχάρες απορροής ομβρίων και στους 3 Χάλικες, δ) Τσιμεντόστρωση δρόμου Κάτω Χάλικα προς νεκροταφείο, ε) Λίμα του ποταμού Κάτω Χάλικα, στ) Δημιουργία parking αυτοκινήτων, ζ) Τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων, η) Ασφαλτόστρωση του μικρού χωμάτινου τμήματος, στη Ράχη Άνω Χάλικα, θ) Τοποθέτηση στεγασμένων στάσεων αστικών ΚΤΕΛ και περισσότερα δρομολόγια τα απογεύματα, ι) Τσιμεντόστρωση δρόμου, πλησίον “mini market Θαλασσέλλη”, ια) Ονοματοδοσία διαφόρων δρόμων, που δεν έχουν όνομα, ιβ) Τοποθέτηση απαγορευτικού “STOP”, στη διχάλα του παλαιού παγοποιείου και απαγορευτικό στάθμευσης μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο, ιγ) Μονοδρόμηση του διπλού δρόμου που οδηγεί από το Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα, προς το Μεσαίο Χάλικα, ιδ) Τοποθέτηση πεζοδρομίου επί της Βοστάνη (από το Φούρνο Γενιτσαριώτη μέχρι το Νοσοκομείο), ιε) Τοποθέτηση κρουνών πυροσβεστικής και φωτιστικών σε διάφορα σημεία των Χαλίκων.

 

  •  Την Τετάρτη, 22 Μαϊου 2019, μέλη του συνδυασμού της Α.Α.Π. επισκέφθηκαν τη συνοικία “Κουλμπάρα, Κιόσκι”. Πριν ξεκινήσει η περιοδεία σε όλη τη συνοικία του κέντρου της πόλης, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής Ευστράτιο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Λαγκαδά, Παναγιώτη Χατζάρα και Δημήτρη Χτενέλλη, καθώς και με τον επιχειρηματία τουρισμού της περιοχής Θεολόγο Αποστόλα, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν. Ακολούθησε περιήγηση σε όλες τις γειτονιές, όπου εκτός από τη διάθεση του εντύπου, τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς δημότες της συνοικίας, να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ανταλλάξουν απόψεις επί των γενικότερων προβλημάτων της περιοχής και να δεχθούν προτάσεις για την επίλυσή τους. Τα βασικότερα θέματα που εξέθεσαν οι δημότες, ήταν ενδεικτικά: α) Ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί το μείζον πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, εδώ και δεκαετίες, β) Ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής, ιδιαίτερα του πολύπαθου Πάρκου Χατζηδήμου και της Κομνηνάκη, όπου η παραβατικότητα είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο φωτισμός με λάμπες από υψηλούς στύλους (που δεν θα είναι εύκολο να καταστραφούν), θα συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου, γ) Η περιοδική νυχτερινή πεζοδρόμηση της περιοχής Λαδάδικα, να επαναληφθεί, τόσο φέτος το καλοκαίρι, όσο και τα επόμενα, με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που είχε εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2017 και είχε ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, αποδίδοντας άμεσα καρπούς. Για τη βελτίωση της εισόδου – εξόδου των οχημάτων των περιοίκων, προς και από την οδό Βερναρδάκη, να τοποθετηθούν 3 φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων (μόνο των περιοίκων), δ) Η καθιέρωση ορισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Χατζηδήμου κατά τακτά διαστήματα, θα συμβάλλει στην εκτόνωση της εγκληματικότητας, ε) Απουσία αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα τα οχήματα να διέρχονται από τον πεζόδρομο της Κομνηνάκη και να παρκάρουν, τόσο  εντός του πάρκου Χατζηδήμου, όσο και στις δύο εισόδους της οδού. Τελευταία έχουν παρανόμως αφαιρεθεί οι πινακίδες που δηλώνουν ότι “Κομνηνάκη” & “Πάρκο Χατζηδήμου” είναι πεζόδρομοι, καθώς και η πινακίδα που δηλοί ότι μόνον οι περίοικοι – κάτοχοι ειδικών καρτών, μπορούν να σταθμεύουν στο Πάρκο Χατζηδήμου, στ) Λειτουργία ορισμένων καταστηματαρχών χωρίς σεβασμό στο αστικό τοπίο και τους περιοίκους (ατάκτως πεταμένα μπουκάλια, τελάρα, χαρτόκουτες, παλέτες, κ.α.), ζ) Φαινόμενα απαράδεκτου grafity σε όλη την Κουλμπάρα, η) Μέριμνα για την ορθή και με κανόνες διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων – Διαγράμμιση των επιτρεπόμενων ορίων, θ) Αναβάθμιση της εξωτερικής όψης των καταστημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις και των κατοικιών, ι) Κατά την άφιξη των πλοίων, η οδός Αργύρη Εφταλιώτη “μπλοκάρει” από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δυσχεραίνεται η γρήγορη αποσυμφόρησή της, ια) Ευπρεπισμός πάρκου Άγιου Γιάννη του Αρμένη.

 

Οι τελευταίες δύο ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας που ακολουθούν, είναι αφιερωμένες στο κέντρο της πόλης και τις γειτονιές πέριξ αυτού (αφετηρία, ώρα 6 μ.μ.: Café BarFrame”).   

Μοιράσου το άρθρο!