Πολιτική

31/03/2014 - 17:50

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας Πηγής-Λάμπου Μύλων και Μόριας - Λάρσου

Τ

α υπό εκτέλεση πολύ σημαντικά έργα οδοποιίας του δρόμου Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων και βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου του υφιστάμενου δρόμου Μόριας-Λάρσου, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη και από υπηρεσιακά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε διαδοχικά το υπό εκτέλεση έργο βελτίωσης της «9ης Επαρχιακής Οδού Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων», συνολικού προϋπολογισμού 5.799.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τα έργο παρέμβασης για την βελτίωση της υφιστάμενης οδού Μόριας-Λάρσου που επιβλέπεται από το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. Διαπιστώνοντας τον πολύ ικανοποιητικό ρυθμό της πορείας υλοποίησης και των δύο έργων, ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την περαιτέρω ανάπτυξη των έργων.

Και στις δύο περιπτώσεις, είναι εμφανής η πρόοδος των εργασιών, που δίνουν σαφέστατα έναν χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών. Ειδικότερα για την περίπτωση του δρόμου Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων, εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα είναι σε θέση να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Αναλυτικότερα οι παρεμβάσεις στην υφιστάμενη οδό Μόριας-Λάρσου, περιλαμβάνουν βελτιώσεις της υφιστάμενης οδού σε μήκος 3.600 μέτρων, αλλά και διανοίξεις που θα διαμορφώσουν έναν σύγχρονο δρόμο εντελώς διαφορετικό από τη σημερινή του όψη.

Στον δρόμο Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων, οι παρεμβάσεις γίνονται σε μήκος 4.200 μέτρων και προβλέπουν εργασίες χάραξης και των γεωμετρικών στοιχείων του δρόμου, με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών οδοποιίας (χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλισης). Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου σύνδεσης του δρόμου Λάμπου Μύλων - Πηγής με την Επαρχιακή οδό Πηγής - Κώμης - Αγίας Παρασκευής.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην επίσκεψή του στα υπό εκτέλεση έργα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία υλοποίησης δύο ακόμα σημαντικών έργων οδοποιίας για τη Λέσβο, που με την ολοκλήρωσή τους, θα συντελέσουν σε συνδυασμό και με τις άλλες υπό εκτέλεση παρεμβάσεις της Περιφέρειας, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου για το νησί, συμβάλλοντας και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας με την εξυπηρέτηση των βαρέων οχημάτων. Πρόκειται για δύο έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά γίνονται έστω και τώρα χάρη στην αποφασιστικότητα που επιδείξαμε σαν Περιφερειακή αρχή και στην εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα και στις δύο περιοχές. Θέλω με τη σημερινή μου επίσκεψη να σταθώ ιδιαίτερα και στους ανθρώπους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, που παρά το ότι έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εντούτοις παράγουν ένα πολύ μεγάλο έργο συνολικά για τη Λέσβο.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην κατεύθυνση αναβάθμισης του οδικού μας δικτύου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να παραδοθεί μαζί με όλες τις άλλες υπό εξέλιξη εργασίες στους δρόμους της Λέσβου, ένα σημαντικό συνολικά έργο οδικής διασύνδεσης του νησιού που αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων».

 

Μοιράσου το άρθρο!