Πολιτική

28/01/2014 - 18:11

Σε ημερίδα για την προώθηση επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εφαρμογών Εξοικονόμησης Ενέργειας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Βατό, παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής διάστασης των προβλημάτων που σχετίζονται με την προώθηση επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ManagEnergy της υπηρεσίας Intelligent Energy – Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συνεργασία του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου.
 
Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Εθνικού Εκπροσώπου της Intelligent Energy – Europe, Δημήτρη Σοφιανόπουλο και ακολούθησαν οι παρακάτω ομιλητές: Patrick Lefebre, Διευθυντής προγράμματος ManagEnergy: Παρουσίαση της πρωτοβουλίας ManagEnergy, Βασιλεία Αργυράκη, Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΕΑCI) : Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις για Υποστήριξη στον Τοπικό Ενεργειακό Σχεδιασμό, Παναγιώτης Παπασταματίου, ΕΛΕΤΑΕΝ, Όμιλος ΕΝΤΕΚΑ: Προς την κατεύθυνση ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Τιμολόγησης της Ενέργειας, Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace: Το τοπίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: Αντιπαλότητες και Συγκλίσεις, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου: Ανοίγοντας το Δρόμο για τη Συμμετοχή των Τοπικών Αρχών στις Εταιρείες και Άλεξ Παπαλεξόπουλος, ECCO International, Προοπτικές για «Έξυπνη Ενεργεία».
 
Ακολούθησε Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: Προτεραιότητες για Αειφόρα Νησιά στη νέα Προγραμματική Περίοδο της Ε.Ε., με συντονιστή τον Ηλία Ευθυμιόπουλο. Συμμετείχαν οι: Νίκος Μπουλαξής, ΡΑΕ: Ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και η Ευρωπαϊκή διάσταση. Ρυθμιστικά θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, Γιάννης Γλυνός, Δήμαρχος Άνδρου: Τα Χωροταξικά θέματα των Α.Π.Ε. στο Αιγαίο, Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής: Ενεργειακές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. 
 
Σχολίασαν οι: Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, ΚΕΔΕ, Σταύρος Παπαθανασίου, ΕΜΠ, Δημήτρης Οικονόμου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θεοχάρης Τσούτσος, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κίμων Χατζημπίρος, ΕΜΠ, Ιωάννης Αγαπητίδης, ΜΟΔ και Δημήτρης Παπαστεφανάκης, ΚΑΠΕ.   
 
Η κατάθεση απόψεων από τους εμπλεκόμενους φορείς και από τον Δήμαρχο Λέσβου, θα αποτελέσουν, όπως επισημάνθηκε από τους οργανωτές της ημερίδας, σημαντικό υλικό και εργαλείο για την συμπλήρωση της Ατζέντας της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!