Πολιτική

11/05/2011 - 18:25

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής στην Αθήνα - Άγριο ξύλο στην Αθήνα!

up date 20:40

Πριν από λίγο έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν οι θεράποντες ιατροί σχετικά με τη κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή. Όπως δήλωσαν οι γιατροί ο νεαρός έχεi τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο. Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν χαρακτηριστικά εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.

Παράλληλα είπαν ότι παρόλο που η κατάστασή του είναι σταθερή παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφεραν ότι είχαν αποστείλει έγγραφο από τις 6 Δεκεμβρίου του 2010, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο οποίο κατέγραφαν την ανησυχία τους για πιθανή απώλεια ζωής από τη στάση της Αστυνομίας. Επίσης άλλοι δώδεκα διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί με τραύματα, ο ένας εξ αυτών έχει ένα μικρό αιμάτωμα αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. up date 18:30 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία επιβλήθηκε ο άτυχος διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Ο 30χρονος νοσηλεύεται στην εντατική και οι ιατροί θεωρούν την κατάστασή του «σταθερά καλή». -------------------------------------

Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. 'Οπως εξήγησε το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Χειρουργείται από τις 4. Για άγριο ξύλο από την πλευρά της αστυνομίας κάνουν λόγο οι διαδηλωτές. Όπως δήλωσε στο Newsit o φοιτητής της ιατρικής Θανάσης Σαράντης που είδε τα επεισόδια "σήμερα χωρίς πραγματικά καμία αιτία υπήρξε επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα σε μπλοκ φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα από τη ρίψη χημικών και την άσκηση φυσικής βίας από την πλευρά των ΜΑΤ να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη σύγχυση και να σπάσει η πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρουργείται, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι 30 χρονών. Αυτό έγινε προς το τέλος της πορείας, εγώ βρισκόμουν ενδιάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ και η επίθεση έγινε στο τελευταίο μπλοκ. Εγώ είδα ωμή βία, διαδηλωτές στο δρόμο να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και πολλά δακρυγόνα. Προφανώς με κάτι το χτύπησαν το συγκεκριμένο παλληκάρι, τόσο σοβαρό χτύπημα δεν προκαλείται από πτώση. Τέτοιου τύπου κακώσεις γίνονται με ενεργητικό τρόπο'. Σύμφωνα με το Γενικο Κρατικό της Νίκαιας επίσημα έχουν μεταφερθεί 7 άτομα στο νοσοκομείο. 'Ομως όπως μας εξήγησαν πηγές του νοσοκομείου υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πάει από μόνοι τους εκεί γιατί ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα και γενικότερα τα χημικά. Αλλωστε το νοσοκομείο αυτό είναι το μόνο που εφημερεύει σήμερα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε προγραμματισμένη σύνοδο.  Τρέμουν στη κυβέρνηση για την υγεία του διαδηλωτή. Ένας νεκρός διαδηλωτής θα είναι η αφορμή για ντόμινο εξεγέρσεων (χειρότερα από τα Δεκεμβριανά)

Μοιράσου το άρθρο!