Πολιτική

09/07/2019 - 10:01

Σε πανηγυρικό κλίμα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Είναι σίγουρο θετικό το αποτέλεσμα της κάλπης να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα σε όλους. Ακόμη και ηττημένος να είσαι θα βρεις λόγους για να πανηγυρίσεις. Κάπως έτσι προσεγγίζει το αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Για να πανηγυρίσεις όμως πρέπει να πεις την μισή αλήθεια. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου επιλέγει να δει μόνο την αύξηση ψήφων σε απόλυτους αριθμούς. Συγκρίνει Εθνικές Εκλογές με Ευρωεκλογές. Δεν κάνει καμία αναφορά στην εκτόξευση της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:

Χαιρετίζουμε κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά από τους/τις 16.814 συμπολίτες μας, που την Κυριακή, στο νομό Λέσβου, επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Πάνω από 4000 επιπλέον συμπολίτες μας, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Μαΐου, 1125 επιπλέον σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτέμβρη  του 2015 συντάχθηκαν μαζί μας. Ο μεγάλος κορμός του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου των νησιών μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό μας γεμίζει με τεράστιες ευθύνες για το πως θα ανταποκριθούμε από εδώ και πέρα στις προσδοκίες του. Με όλον αυτό τον κόσμο θα συναντηθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Μαζί του θα συγκροτήσουμε  τη μεγάλη ριζοσπαστική δημοκρατική προοδευτική συμμαχία στη Λέσβο.

Χαιρετίζουμε κάθε έναν και κάθε μία, από τις πολλές εκατοντάδες μέλη,  φίλους και συμμάχους μας, που μαζί δώσαμε με αυταπάρνηση, από οποία θέση μπόρεσε ο κάθε ένας και η κάθε μία, αυτή την εκλογική μάχη. Ολοι και όλες μαζί αποτελούμε την μεγάλη βάση, πάνω στην οποία συγκροτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική συμμαχία στο νησί.

Συγχαίρουμε τον νέο βουλευτή μας, τον Γιάννη Μπουρνού.  Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.  Είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι θα τα καταφέρει. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πάλλη, για την μεγάλη προσφορά που είχε στο νησί μας, αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια της θητείας του.

Ευχαριστούμε τη Βασιλική Ανδρεαδέλλη, τη Μαρία Ζερβού και τον Γιώργο Κότσαλη, που μαζί με τον Γιάννη και τον Γιώργο έδωσαν συλλογικά, με τον τρόπο που μόνο η αριστερά ξέρει τον αγώνα τους. Και οι πέντε ήταν οι συλλογικοί εκφραστές μας σε αυτόν τον ωραίο αγώνα.

Πολίτες της Λέσβου

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, με ρυθμισμένο το χρέος της, με 34 δις στο αποθεματικό του κράτους, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με βιώσιμο ασφαλιστικό και ανασυγκροτημένο κοινωνικό κράτος. Και φυσικά μια χώρα που έχει αναβαθμίσει το κύρος και την ισχύ της διεθνώς.

Μετά από 4 χρόνια που πέρασαν, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική  συγκυρία  που σε εμάς γινόταν ακόμα πιο  δύσκολη εξαιτίας των πιέσεων της προσφυγικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει το νησί μας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι το παρέλαβε. Με νέες και αυξημένες δυνατότητες.

Τα χρόνια αυτά, μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, τον πυκνό πολιτικό  χρόνο και τις ανάγκες της κοινωνίας που δεν μπορούσαν να περιμένουν,  προφανώς και  υπήρξαν λάθη, αστοχίες ή παραλείψεις στη δουλειά μας αλλά και στη σχέση μας με την κοινωνία

Τώρα όμως, ο καθένας και η κάθε μία έχει μέτρο σύγκρισης. Με βάση το έργο και την προσφορά της κυβέρνησης μας, έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τη νέα κυβέρνηση και το έργο που θα παράξει για το νησί μας.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, το λιμάνι στο Σίγρι, ο βιολογικός της νότιας πόλης, για να αναφέρουμε μόνο μερικές, που για δεκαετίες, στο όνομα του «αδύνατου και δύσκολου» δεν  προχωρούσαν, μπορούν; ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν είναι δίκαιες, να γίνουν πράξη!

Συμπολίτες!

Μπροστά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, ως τοπική κοινωνία, δεν χαμηλώνουμε τις προσδοκίες και τα αιτήματά μας. Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας, υπερασπιζόμαστε, αξιοποιούμε και διερευνούμε  σε όλους τους τομείς, τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει.

Ενισχύουμε τις συλλογικότητες μας, δημιουργούμε καινούργιες και κάνουμε πράξη, σε διαφορετικές τώρα πια συνθήκες, όλα αυτά που μαζί συζητήσαμε, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε ή  ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τα προηγούμενα χρόνια!

Μοιράσου το άρθρο!