Πολιτική

23/04/2012 - 10:35

Σε Πολιχνίτο και Ερεσό ο Δήμαρχος Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, το πρωί, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στη Ιερά Μονή Πιθαρίου Ερεσού και με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού, Ανδρέα Αντωνακόπουλο, τον Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού, Στέλιο Δουγαλέρη και τον Αντιδήμαρχο Ερεσού, Αντώνη Κουμαρά, ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, στη Βιβλιοθήκη, στο Μουσείο και στους λοιπούς χώρους της Μονής.

Αργότερα, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε το φράγμα της Ερεσού, το οποίο κατασκευάσθηκε κατά τη θητεία του ως Νομάρχης Λέσβου και στη συνέχεια πήγε στο Δημοτικό Σφαγείο, στο οποίο έγιναν ουσιαστικές βελτιωτικές μετατροπές και λειτουργεί πλέον εύρυθμα.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λέσβου, επισκέφθηκε την περιοχή της Σκάλας Ερεσού, που επλήγη από τη σφοδρότατη θαλασσοταραχή της προηγούμενης Τετάρτης, γεγονός για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του, ενέκρινε κονδύλιο ύψους 28.000 Ευρώ, για την πραγματοποίηση ακτομηχανικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα για την ανάπλαση τμημάτων της περιοχής, που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, των τελευταίων ετών και να «θωρακιστεί» με ολοκληρωμένες – στοχευμένες παρεμβάσεις. Την εν λόγω περιοχή είχαν επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Βατός και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρης Μαρινάτος, προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία και ανακατασκευή του τοιχίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου – Πολιχνίτου, Γιώργο Βουνάτσο, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, το Δημοτικό Σύμβουλο, Στρατή Αλεξίου και εκπροσώπους της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πολιχνίτου και συμμετείχε στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Μοιράσου το άρθρο!