Πολιτική

06/06/2011 - 16:22

Σε Πολιχνίτο και Βρίσα ο Δ. Βουνάτσος με ...πλήθος υποσχέσεων!

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Χρήστο Κορδώνη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Κουνιαρέλλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Αριστείδη Ταξείδη, παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιχνίτου. Ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο των Φίλων του Πανεπιστημιακού Κέντρου της Βρίσας και τους Συλλόγους Βρισαγωτών και Πολιχνιατών Αθήνας, ήταν ο Καθηγητής Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας και Διευθυντής της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας του Κέντρου Πολιτισμού–Έρευνας και Εκπαίδευσης  κ. Γεώργιος Θεοδώρου.

Μιλώντας ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στην εκπλήρωση προεκλογικής δέσμευσής του ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει σάρκα και οστά το ναυαγισμένο έργο του Νομικού αυτού Προσώπου, το οποίο είχε απενταχθεί, ως γνωστόν, από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ από το καλοκαίρι του 2010. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήσεώς του, στις 28 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατού, του αρμόδιου Αντιπρύτανη κ. Σφηκόπουλου, του τέως Αντιπρύτανη Μιχάλη Δερμιτζάκη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή, του Ειδικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παναγιώτη Καπάρα, του Δημάρχου Λέσβου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατού και του επιτετραμένου της Πρυτανείας στη Λέσβο Κώστα Ταξείδη. Στη σύσκεψη αυτή ανελήφθησαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις εκ μέρους των συμμετασχόντων για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος αυτού, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε μνημόνιο συνεργασίας που ανέλαβε να συντάξει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών εντός του μηνός Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστεί τόσο από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου αναφερόμενος στα λοιπά προβλήματα του Πολιχνίτου, στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, πρόσθεσε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πολιχνίτου και την ένταξη των οικισμών Βρίσας και Βατερών, ώστε να ολοκληρωθεί με πιστώσεις του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητροπόλεως Μυτιλήνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου για τη νομική μορφή της μεταξύ τους συνεργασίας για τη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Πολιχνίτου, της οποίας η μελέτη ανατέθηκε σε δικηγόρο.

Μοιράσου το άρθρο!