Πολιτική

13/05/2015 - 14:49

Σ.Γεωργούλας: Διεκδικούμε μια πόλη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φιλική σε ΑΜΕΑ

Διεκδικούμε μια πόλη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φιλική σε ΑΜΕΑ
 
 
 
Αντιπροσωπεία του ´Άλλου Δρόμου, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Λέσβου και του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που θα επιτρέπει την πρόσβαση στις παραλίες του νησιού, των ΑΜΕΑ. Όλοι έχουν ισότιμα δικαιώματα και ο Δήμος πρέπει να τα διασφαλίσει με συγκεκριμένες πράξεις. Επισυνάπτουμε την πρόταση.
 
 
Προς Δήμαρχο Λέσβου κύριο Σπυρίδωνα Γαληνό,
 
 
 
Θέμα: Εγκατάσταση συστήματος Seatrac στις παραλίες,
 
Η Δημοτική παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» είναι μια κίνηση με κινηματικά χαρακτηριστικά η οποία επιδιώκει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες και να καταγράφει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.
 
Μια τέτοια προοδευτική κίνηση, δε μπορεί να αρκείται σε μία στείρα αντιπολίτευση. Οραματιζόμαστε ένα δήμο προοδευτικό και πρωτοπόρο, ο οποίος θα έχει ως στόχους:τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη βελτίωση της προσβασιμότητας για κάθε ανάγκη με προτεραιότητα σε ομάδες με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, παιδιά, ποδηλάτες), με υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον.
 
Με αυτήν την πρόταση η δημοτική μας παράταξη, ξεκινάει μια σειρά προτάσεων παρεμβάσεων που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Προτείνουμε στο Δήμαρχο κ. Γαληνό και τη Δημοτική Αρχή, να εξετάσει και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση του συστήματος Seatrac, σε μία η περισσότερες από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού μας.
 
Πρόκειται για μία καινοτόμα ιδέα, η οποία προέρχεται από την τεχνογνωσία των ελληνικών πολυτεχνείων (και συγκεκριμένα από το εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών) και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εισέλθουν στη θάλασσα και να απολαύσουν ισότιμα, το αυτονόητο για οποιοδήποτε άλλο.
 
Ο μηχανισμός αυτός, μη μόνιμου χαρακτήρα, έχει ήδη εγκατασταθεί σε αρκετούς δήμους ανά την επικράτεια, και θεωρούμε όχι μόνο κοινωνική υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής να εκμεταλλευτεί μία τέτοια δυνατότητα, αλλά θα προσδώσει μια στρατηγική δυναμική στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας, το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε με συντεταγμένες ενέργειες.
 
Βρισκόμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
 
 
 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Άλλος Δρόμος"
 

Στράτος Γεωργούλας

Μοιράσου το άρθρο!