Πολιτική

14/11/2014 - 06:58

Σ.Γεωργούλας: Η δημοτική αρχή Γαληνού, συνεχιστής της πολιτικής Βουνάτσου.

Στο ίδιο έργο θεατές; Η δημοτική αρχή Γαληνού, συνεχιστής της πολιτικής Βουνάτσου.

Μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και η καταστροφική πολιτική των τελευταίων χρόνων στο Δήμο Λέσβου, δεν θα έχει συνέχεια. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποδείχθηκε περίτρανα ότι κανένα έργο βιτρίνας δεν πρόκειται να αντιστρέψει μια πολιτική μνημονιακής μιζέριας και ηττοπαθούς αποδοχής της συρρίκνωσης των όποιων δυνατοτήτων έχουν πια παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η δημοτική παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» καταψήφισε τόσο το τεχνικό πρόγραμμα, όσο και τον προυπολογισμό.
Ως προς το τεχνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι το τεχνικό πρόγραμμα της απερχόμενης αρχής Βουνάτσου. Η νέα δημοτική αρχή, ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις της, απέδειξε ότι δεν έχει δικό της όραμα και απαξίωσε όλους τους εκλεγμένους συμπολίτες μας στα συμβούλια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς δεν τους ζητήθηκε να εκφράσουν γνώμη για τα έργα των χωριών τους. Εμείς δεν υιοθετούμε την πρακτική και τις επιλογές της νέας Δημοτικής Αρχής.
Έστω και τώρα ζητάμε και παρακινούμε τα  νεοεκλεγμένα συμβούλια των χωριών μας και της Μυτιλήνης να συγκαλέσουν συνελεύσεις κατοίκων και να καταθέσουν προτάσεις  για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου παρότι η δημοτική αρχή τους απέκλεισε.
Τους παροτρύνουμε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην δεχθούν την απαξιωτική αυτή συμπεριφορά.

Όσο για τον προϋπολογισμό- σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση-κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μνημονιακού παρατηρητηρίου της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, περιλαμβάνονται οι δυσβάσταχτες αυξήσεις τελών της προηγούμενης δημοτικής αρχής καθώς και η δραματική συρρίκνωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και ΣΑΤΑ που επιβάλλουν τα Γερμανικά διευθυντήρια και η Δημοτική Αρχή Γαληνού υιοθετεί χωρίς δεύτερο λόγο.   Πουθενά δεν υπάρχει διαφοροποίηση  με τον τελευταίο προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, δείγμα της θέλησης της νέας δημοτικής αρχής, να μην έρθει σε ρήξη αλλά να αποτελέσει τη συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.
Η δημοτική μας παράταξη, δεν θα δεχθεί αυτές τις μοιρολατρικές συνθήκες ηττοπάθειας και θα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο, τροποποιήσεις του προϋπολογισμού, σύμφωνα και με το κατατεθειμένο πρόγραμμα της. Τροποποιήσεις, με βασικούς άξονες, τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων, των άνεργων, όσων δεν έχουν βασικά αγαθά, όπως ρεύμα, νερό και πρόσβαση στη κοινωνική πρόνοια, την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, τη παροχή σημαντικών πόρων στα τοπικά συμβούλια και στις συνελεύσεις των χωριών. Εμείς, στο ίδιο έργο που κάποιοι θέλουν να ξαναπαίξουν, δεν θα είμαστε θεατές.


Η Δημοτική Παράταξη ''Ο Άλλος Δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!