Πολιτική

20/04/2012 - 14:41

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την επίθεση του κ. Κόρακα στο ΣΥΡΙΖΑ

yle="text-align:justify;">Σε σχόλιο του σχετικά με τα όσα ανακριβή είπε για το ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Κόρακας, κατά τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος του στη Λέσβο, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, αναφέρει τα εξής:

«Θεωρούμε φυσιολογικό κομματικά στελέχη όπως ο κ. Κόρακας να πνέουν μένεα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθούν με την καλλιέργεια του μίσους να περιχαρακώσουν τους φίλους του ΚΚΕ, από τους υπόλοιπους αριστερούς πολίτες. Ο κ. Κόρακας παραχαράσσοντας βάναυσα το ΣΥΡΙΖΑ, βάζει «στο στόμα του» εκφράσεις όπως «χολέρα του κομμουνισμού», τη στιγμή που γνωρίζει καλά, πως ποτέ, πουθενά, κανείς τίμιος αριστερός δεν μεταχειρίζεται τέτοιες εκφράσεις. Και ασφαλώς γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία υποστήριξε τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ και όχι τον μονοκομματικό υποψήφιο του ΚΚΕ, που δεν δέχθηκε κανένα διάλογο για ισότιμη συμμετοχή σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο. (Όσο για τη στήριξη ΝΔ και …ΛΑΟΣ στην αριστερή Ικαρία, ψάχνουμε και δεν την βρίσκουμε).

Αυτό που ανησυχεί τον κ. Κόρακα και την ηγεσία του ΚΚΕ είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερα απλά μέλη και φίλοι του κόμματος του, βιώνοντας καθημερινά την αθλιότητα των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναζητούν διέξοδο για το ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς να περιμένουν τη λύση των προβλημάτων τους τη Δευτέρα Παρουσία, ενισχύοντας την προοπτική της κυβερνητικής συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων, πολιτική που ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί με πάθος. Αυτό προσδοκούν επειγόντως όλοι ο αριστεροί, των απλών κομμουνιστών συμπεριλαμβανομένων. Τα υπόλοιπα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινούς υποψηφίους στις 8 μονοεδρικές, μεταξύ των οποίων και η Σάμος και η Ικαρία, ούτε κουβέντα.

Μοιράσου το άρθρο!