Πολιτική

11/04/2019 - 17:11

«Σκάνδαλο» με φόντο Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα εργαζομένων καθαριότητας Δήμου Λέσβου - Τι αναφέρει η Ν. Τσιριγώτη

Αιχμηρή ανακοίνωση από τη Νίκη Τσιριγώτη και τη Λαϊκή Συσπείρωση για τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.... "Αμαρτίες" από το χθες που έρχονται στο σήμερα ... Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Περίσσεψε η υποκρισία για άλλη μια φορά στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Απριλίου 2019 για την αποτίμηση και την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και του γάλακτος για τα έτη 2012 – 2016. 


     Και είναι αυτονόητο ότι κανένας δε θα μπορούσε να εναντιωθεί στην καταβολή σε χρήμα των παροχών αυτών που με ευθύνη τόσο της προηγουμένης και αλλά και της παρούσας δημοτικής αρχής δε δόθηκαν, όπως έπρεπε, στους εργαζόμενους του Δήμου.


Το «σκάνδαλο» ίσως να μην είναι τόσο «πιασιάρικο» για πολλούς, όμως υπάρχει!


     Και φυσικά δεν είναι άλλο από το ότι για τα έτη 2012 έως και 2016 καθώς και για το έτος 2018 οι εργαζόμενοι του Δήμου είτε έβαζαν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν με δικά τους έξοδα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, είτε δούλευαν σε συνθήκες ανθυγιεινές και δύσκολες χωρίς αυτά!


     Χωρίς ίχνος ντροπής οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής θριαμβολόγησαν για την απόφαση αυτή. Η αλήθεια όμως είναι ότι δε νοιάζονται για τους εργαζόμενους. Εάν νοιάζονταν, θα είχαν πάρει μέτρα για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα απορριμματοφόρα και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη ζωή των εργαζομένων, όπως αποδεικνύεται από τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες πανελλαδικά. 


Δεν θα επιτρέψουμε κανένας και για κανέναν λόγο να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές!


     Απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ, μαθητεία, «μπλοκάκι») να δουλεύουν σε συνθήκες ασφαλείς και να τους παρέχονται εγκαίρως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα που δικαιούνται. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας να είναι καλής ποιότητας και να δίνονται στην ώρα τους, ώστε να μη μένουν καθόλου έκθετοι οι εργαζόμενοι και βέβαια να μην πληρώνουν οι ίδιοι για να τα προμηθευτούν.


    Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα αυτό!


     Να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που τους τσακίζουν τη ζωή, τους φορτώνουν με μνημόνια, αντεργατικά μέτρα και νέα χαράτσια. Να μαυρίσουν παλιούς και νέους δήθεν σωτήρες που χρόνια χορεύουν στην πλάτη τους στο ρυθμό αυτών των πολιτικών. Να διεκδικήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα εκείνα που διασφαλίζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Να στηρίξουν και να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού.


Μυτιλήνη 11 Απριλίου 2019
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου
Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!