Πολιτική

27/09/2012 - 15:19

Σκανδαλώδης απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για 930 αόρατα δρομολόγια φορτηγών.

Σκανδαλώδης απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για 930 αόρατα δρομολόγια φορτηγών.

Με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βελούτσος καταγγέλει σκανδαλώδης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ... χρήματα που σπαταλήθηκαν στον ανεργό ΧΑΔΑ Πλωμαρίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2012, στο 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την έγκριση δαπανών, απολογιστικά, που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση έκτατων καταστάσεων για το χρονικό διάστημα από 1-3-2012 μέχρι 31-8-2012,αναφέρονται τα εξής, τα οποία και ψηφίστηκαν –Ελαφρά τη καρδίαν- από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. 

    Στην παράγραφο 5 της εισήγησης :

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΧΑΔΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΠΟΣΟ 19.400€ ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α ΤΗΝ 25η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012».

    Η παραπάνω δαπάνη αφορά την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί τον προηγούμενο Ιούνιο στον ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΧΑΔΑ Δ.Ε. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ .

    Ο οποίος, σημειωτέον, δεν σταμάτησε να δέχεται απορρίμματα τα δύο τελευταία χρόνια, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποδείξει το αντίθετο. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να κατακαίει απορρίμματα και παρακείμενους χώρους βλάστησης, για 3 μέρες επιβαρύνοντας όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και το κονδύλι της Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δράσεις Πρόληψης και Προστασίας ανθρώπων και υποδομών που έχει τόσο ανάγκη ο Δήμος μας.

    Υποστηρίζει, ο Κύριος Δήμαρχος, εκδηλώνοντας για μια ακόμη φορά την άγνοια του και ίσως και τη λαθεμένη και στρεβλή πληροφόρηση που έχει από Συνεργάτες και Αντιδημάρχους ότι:

1ο) Η πυρκαγιά στον ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΧΑΔΑ ήταν αιτία να ξεμείνουν από καύσιμα, αποριματοφόρα, μηχανήματα και αυτοκίνητα του Δήμου, επειδή ήταν μεγάλη η ποσότητα καυσίμων που καταναλώθηκε στο συγκεκριμένο συμβάν, με αποτέλεσμα να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων λες και στο προηγούμενο διάστημα αυτή γινόταν απρόσκοπτα.

    Χρειάστηκαν, υποστηρίζει ο κύριος Δήμαρχος, 930 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ μέσου ωφέλιμου φορτίου  12m³ κυβικών το καθένα. Δηλαδή συνολικά 11.160 m³ κυβικών μέτρων.

  2ο)Τα μηχανήματα αυτά εργάσθηκαν για ένα ολόκληρο μήνα για την επιχωμάτωση του ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΧΑΔΑ, όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

  3ο)Μεταφέρθηκε νερό με βυτία για τη ΔΙΑΒΡΟΧΗ του ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΧΑΔΑ.

    Κύριοι, όπου βρεθείτε και σταθείτε διατυμπανίζετε με μεγάλο πάθος και υποκρισία ότι η Δημοτική σας Αρχή πάταξε την ΔΙΑΠΛΟΚΗ και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και κατηγορείτε τους αυτοδιοικητικούς της αντιπολίτευσης –πρώην και νυν- αλλά και όποιον δεν συμπαρατάσσεται και στέκεται κριτικά απένταντι σας, ότι είναι υπεύθυνοι για τα συσωρευμένα, οικονομικά και μη , προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας.

    Ο Λεσβιακός λαός σας εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να ανακουφίσετε τους συνδημότες μας και εσείς πρωχωρήτε σε αδιαφανείς προσλήψεις ημετέρων  .

    Αρνείστε πεισματικά να καλύψετε ανάγκες που αφορούν την καθημερινότητα και δεν έχουν μεγάλο κόστος αλλά ξοδεύετε ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ.

     Δείτε 300.000€ μέσα σε ένα μήνα θα πληρώσετε για αγορά βουνών-οικοπέδων, ιδιοκτησίας ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ(Αγία Παρασκευή και Πλαγιά), Πολυδάπανες εκδόσεις βιβλίων-τουριστικών οδηγών και φυλλαδίων τη στιγμή που στις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ υπάρχουν και καταστρέφονται μεγάλες ποσότητες τέτοιων φυλλαδίων. Ανύπαρκτες εργασίες, μαϊμού, που θα πληρωθούν και δε θα γίνουν ποτέ ή θα πραγματοποιηθούν σε μικρότερη κλίμακα αλλά θα έχουν υπερβολικό κόστος, όπως οι εργασίες ΣΤΟΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΧΑΔΑ Δ.Ε. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ 22.504,00 € ΜΕ Φ.Π.Α.

    Την ίδια στιγμή που οι δαπάνες σε Δασικές-Αγροτικές οδοποιοίες τριών ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΣ δε θα ξεπεράσουν τις 20.000€ με Φ.Π.Α.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη Σκανδαλώδης Απόφαση και Ενέργεια της Δημοτικής Αρχής σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που προκαλεί εύλογα αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα.

    Έχετε υποχρέωση και καθήκον να απαντήσετε όχι μόνο σε εμένα αλλά και στους συνδημότες μας στα παρακάτω ερωτήματα:

1)      Θα πληρώσει η Δημοτική Αρχή την πυροσβεστική υπηρεσία για τη ΔΙΑΒΡΟΧΗ που πραγματοποίησε στον ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΧΑΔΑ ;

2)      Θα πληρώσει η Δημοτική Αρχή το μηχάνημα της Περιφέρειας που απασχολήθηκε για 24 ώρες ;

3)      Θα πληρώσει η Δημοτική Αρχή τα δικά της φορτηγά και μηχανήματα ; Και σε ποιον ;

4)      Πόσα και ποια φορτηγά Ιδιωτικής ή Δημόσιας χρήσεως και ποιοι οδηγοί απασχολήθηκαν για τη μεταφορά των μπαζών;

5)      Πόσα και ποια μηχανήματα έργου Ιδιωτικά απασχολήθηκαν ; Υπάρχουν ημερολόγια, φορτωτικές, καταχωρήσεις στα βιβλία έργου μηχανημάτων και φορτηγών ;;

6)      Πόσα λίτρα καυσίμων προμήθευσε ο Δήμος στα φορτηγά και στα μηχανήματα των ιδιωτών ;

7)      Υπάρχει ημερολόγιο εργασιών του υπεύθυνου της Δημοτικής Αρχής που συντόνιζε και επέβλεπε τις εργασίες ;

      8)   Που ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ άραγε το Λατομείο που εξορύχθηκε η τόσο μεγάλη ποσότητα μπάζων των 11.160m³ κυβικών μέτρων ;;

    Φαίνεται, ότι η εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, κατόπιν ενεργειών και καλής διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής, γύρισε πίσω και είναι και «Φρανκφούρτης».

Υ.Γ

     Επιτέλους ποιο είναι το πραγματικό κόστος αυτής της παρέμβασης και που θα διατεθούν τα υπόλοιπα χρήματα;;;;

     Γιατί με τα 11160 m³ κυβικών μπάζων θα μπορούσε να μπαζωθεί το Λιμάνι του Πλωμαρίου και να μεγαλώσει η κεντρική του πλατεία.

     Η αποδεδειγμένη εντιμότητα της Δημοτικής Αρχής πρέπει να πιστοποιείται κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της και μέχρι στιγμής δε διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.

 

 

                                                                                 

                                                                                                                     Δημήτρης Βελούτσος

                                                                                                                Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!