Πολιτική

04/11/2014 - 16:53

Σκληρή απάντηση Αν.Αντωνέλλη στο Σ.Γεωργούλα : άσε τις ιδεοληψίες και το φαρισαϊσμό

yle="text-align: justify;">Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατ’ αρχήν χαίρομαι που έστω και την προηγούμενη Παρασκευή  ο κ. Γεωργούλας, είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο «Παραδέλλη».

Προβλήματα που τα είχαμε εντοπίσει ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου, κατά την εκεί επίσκεψη μας. Έκτοτε και μέχρι τώρα, με τη Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού, στεκόμαστε στο πλάι αυτών των ανθρώπων, με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Πιο συγκεκριμένα: έχουμε συμπαρασταθεί με την παροχή γευμάτων, τροφίμων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων  κατά την παραμονή τους στο ΠΙΚΠΑ, αλλά και  με είδη ένδυσης κατά καιρούς στο εν λόγω στρατόπεδο. Χαίρομαι ότι ο κύριος Γεωργούλας «εγκρίνει» να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας αυτή.

Υπενθυμίζω, ότι έχω τοποθετηθεί κατά της δημιουργίας Κέντρου Μακράς Διαμονής Προσφύγων στο νησί μας, στη συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγουμένης Δημοτικής Αρχής, που αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπήρξε και ομόφωνη απόφαση μας τότε κατά της δημιουργίας του.

            Προσωπικά, έχω επισκεφθεί το Στρατόπεδο τρείς φορές από τότε που δημιουργήθηκε. Την Παρασκευή 31/10, ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου ότι λόγω σοβαρότατης επικείμενης επέμβασης στην 93χρονη μητέρα μου, αδυνατούσα να συμμετάσχω στην επίσκεψη που είχε προγραμματισθεί. Και ναι. Δεν ντρέπομαι να πω ότι μου ήταν σημαντικότερο να είμαι στο Νοσοκομείο στο πλευρό της, μιας και δεν ήξερα αν θα την ξαναδώ ζωντανή.

            Σε ότι αφορά τις πολιτικές ιδεοληψίες του κυρίου Γεωργούλα, που θύμα τους βρίσκομαι για δεύτερη φορά, ένα έχω να δηλώσω: δεν έκρυψα ποτέ ότι με συγκινεί ο ανθρώπινος πόνος και δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι και συναισθηματικός άνθρωπος !

Το αν ανταποκρίνομαι ή όχι στο έργο μου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ας αφήσει ο κ. Γεωργούλας να το κρίνουν οι πολίτες. Εκτός εάν έχει αυτοανακηρυχθεί Κριτής και Κήνσωρ και της Κοινωνικής Πολιτικής. Θα ήταν όμως χρησιμότερο αντί να ασχολείται με την όποια Αντωνέλλη, και να δίνει παραστάσεις κοινωνικής ευαισθησίας, να κάνει πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Και πιο συγκεκριμένα: Αιτούμαι δημόσια την βοήθεια του και του  ζητώ να ενεργοποιηθεί ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να μας συνδράμει, αιτούμενος στο Κοινωνικό Ταμείο του Κόμματος, την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στις μεγάλες όντως ανάγκες της κοινωνικής πρόνοιας, που ως Δήμος αντιμετωπίζουμε.

Και ένα τελευταίο: Δεν είναι  τουλάχιστον φαρισαϊκό κ. Γεωργούλα να μου ζητάτε να αντιληφθώ εγώ την πραγματικότητα και να ανταποκριθώ στο σημαντικό έργο της κοινωνικής προστασίας που έχω αναλάβει, όταν η παράταξη σας στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε λευκό- το οποίο προσμετράτε στις αρνητικές ψήφους-, στην ανάκληση της απόφασης μείωσης της επιχορήγησης προς τον Οργανισμό μας; Εκτός αν δεν το γνωρίζετε, γιατί απουσιάζατε ή αν πιστεύεται ότι η κοινωνική πολιτική γίνεται με ευχολόγια.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι κρινόμαστε όχι για αυτά που λέμε, αλλά για αυτά που πράττουμε. Και εμείς κ. Γεωργούλα, είτε σας αρέσει είτε όχι, με συμπαραστάτες μας απλούς ανθρώπους και φορείς, Πράττουμε. Το εάν εσείς δεν το βλέπετε είναι ένα πρόβλημα δικό σας. Παρόλα αυτά, επειδή κανείς δεν περισσεύει στη μάχη που δίνουμε κατά της φτώχειας, που οι πολιτικές που εφαρμόζονται δημιούργησαν, σας καλώ να συστρατευθείτε μαζί μας και να αφήσετε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις, που δεν ωφελούν κανέναν και απογοητεύουν τους πολίτες.» 


διαβάστε εδώ την αρχική ανακοίνωση του Σ. Γεωργούλα 


 

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ