Πολιτική

19/02/2014 - 13:49

Σκληρή απάντηση Γ. Ζερδελή: Αιτιάσεις από πεμπτοφαλαγγίτες δεν δεχόμαστε

Μ

ετά από το μπαράζ δηλώσεων διοικητικών στελεχών του ΙΚΑ με τις οποίες καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν ευθύνες του στην ψήφιση του νέου νόμου για την Υγεία, ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θυμίζουμε στα διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ και τους πρωτεργάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι το σλόγκαν για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πλέον θυμηδία. Το νόμο που τους στέλνει στην διαθεσιμότητα και από κει στην οριστική απόλυση ως ανειδίκευτων γιατρών τον ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων των οποίων την πολιτική υπηρετούν πιστά εδώ και χρόνια. Αν ελάχιστοι βουλευτές εκ των 2 εταίρων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ακολουθούσαν την προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που διαλύει την υγεία, σήμερα δεν θα ήταν αυτοί που με την υπογραφή ή τη σιωπή τους φέρουν μερίδιο ευθύνης για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, εναντίον του οποίου δήθεν αγωνίζονταν.

Όσοι ζητούν συμπαράσταση, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή προϋποθέτει έναν αγώνα σε εξέλιξη - κάτι που θα μπορούσαν να έχουν κάνει απεργώντας, όπως τους κάλεσε το συνδικαλιστικό τους όργανο. Κατά τα άλλα, αιτιάσεις από εκείνους που έπαιξαν το βρώμικο ρόλο της πέμπτης φάλαγγας δεν δεχόμαστε.»

Μοιράσου το άρθρο!