Πολιτική

08/03/2012 - 00:42

Σκληρη απάντηση Περιφέρειας στην "ερώτηση εντυπωσιασμού" του Β.Τεντόμα για αποπληρωμές εργολάβων

yle="text-align:justify;">Απάντηση στην ερώτηση του Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» κ. Βασίλη Τεντόμα, με θέμα την αποπληρωμή εργολάβων για παλαιές υποχρεώσεις της Ν.Α. Λέσβου.

Πράγματι τα χρέη που ανέλαβε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από έργα και όχι μόνο της απελθούσης Ν.Α. Λέσβου ήταν σημαντικά. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την εξόφληση των προμηθευτών και των εργολάβων, με βάση το χρόνο έκδοσης των τιμολογίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλοι με δικαιοσύνη και διαφάνεια. Όπως τόνισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, θέσαμε αυτήν την προτεραιότητα ως πολιτική επιλογή, γνωρίζοντας ότι με βάση τα στενά  οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην παρούσα οικονομική κατάσταση, θα πρέπει να εξοφληθούν οι παλιές υποχρεώσεις της τέως Ν.Α. και αυτό κάναμε με συνέπεια μέχρι σήμερα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από όλους όσοι είχαν συναλλαγή με τις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Αυτό είναι μία πραγματικότητα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, για αυτό και μας προκαλεί εντύπωση η ευκολία με την οποία ο κ. Τεντόμας χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο, επιχειρεί να αντιπολιτευτεί την Περιφερειακή αρχή, ενώ γνωρίζει και τις προσπάθειες που καταβάλλονται και την οικονομική στενότητα που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση.

Είναι λυπηρό αντί για υπεύθυνη πολιτική σε μία κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, να επιλέγεται ο εύκολος εντυπωσιασμός. Ο κάθε πολίτης μπορεί να συμβουλευτεί τις αναρτήσεις της «Διαύγειας» και να ενημερωθεί για όλες τις αποφάσεις και για όλες τις πληρωμές που διενεργεί η Περιφέρεια.

Όλοι οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, από όλες τις παρατάξεις μπορούν να επισκεφτούν την Οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας και να έχουν την όποια πληροφόρηση επιθυμούν για οποιοδήποτε ζήτημα.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να συνάγει από τα παραπάνω, ότι αυτή η Περιφερειακή αρχή, δεν έχει να κρύψει τίποτα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!