Πολιτική

09/09/2019 - 08:23

Σ.Κύτελης: Είναι άδικο σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων, οι 15.000 να είναι μετανάστες

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Μυτιλήνης

m

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τους μετανάστες μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend  , o δήμαρχος ΜυτιλήνηςΣτρατής Κύτελης.

«Η κατάσταση στα νησιά μας, ειδικά στη Λέσβο είναι δύσκολη. Χθες, από τα μεσάνυχτα έως τώρα, έχουν φτάσει 170 μετανάστες στη Λέσβο. Είναι θετικό βήμα η αποσυμφόρηση των νησιών και έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Όμως στη Λέσβο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Γιατί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας τριών χιλιάδων ατόμων, φιλοξενούνται 10.000 άτομα» επεσήμανε ο κ. Κύτελης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

 

Αλληλεγγύη και συμπόνια, αλλά…

Ακολούθως μίλησε για το πώς αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του το θέμα του μεταναστευτικού. «Οι συμπολίτες μου έδειξαν αλληλεγγύη και συμπόνια. Έχοντας και αυτοί τα βιώματα από τους παππούδες τους από το 1922. Όμως η κατάσταση πλέον δεν πάει άλλο. Το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας έχει διαταραχθεί. Κι αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε σχετικά.

«Έχουν επισκεφθεί το νησί μας διάφοροι αξιωματούχοι. Θέσαμε τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Κουμουτσάκο. Η βούληση του αρμόδιου υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση του νησιού μας. Εμείς επιμένουμε στην άμεση αποσυμφόρηση και την ίση κατανομή μεταναστών τόσο στην Ελλάδα όσο και έξω από την Ελλάδα. Είναι άδικο σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων, οι 15.000 να είναι μετανάστες» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Δημάρχου στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel

Μοιράσου το άρθρο!