Πολιτική

08/02/2012 - 09:51

sos από το πλοίο Αλέξανδρος που μετέφερε αλάτι από τη Μυτιλήνη

yle="text-align:justify;">Κατέπλευσε στις 02.45 τα ξημερώματα στον όρμο Καλαμίτσας Σκύρου το φορτηγό πλοίο «Αλέξανδρος», το οποίο βρέθηκε χθες σε δυσχερή θέση περίπου 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Το «Αλέξανδρος» που μετέφερε αλάτι από τη Μυτιλήνη για το Βόλο, εξέπεμψε σήμα SOS, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή του ακρωτηρίου Λυσάρι, περίπου 14 ν.μ. βορειοανατολικά της Σκύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αμέσως απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα SUPER PUMA και αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από θαλάσσης συνέδραμαν φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, καθώς και τα παραπλέοντα πλοία Μ/Τ «Chemical Master» σημαίας Σιγκαπούρης , το φορτηγό «Ship Ride» σημαίας Παναμά, το δεξαμενόπλοιο «Sea Born» σημαίας Μάλτας και δεξαμενόπλοιο «Sks Trend» σημαίας Νορβηγίας.

Υπό την καθοδήγηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και συνοδεία της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού το «Αλέξανδρος» με εννέα μέλη πληρώματος (επτά Έλληνες και δύο αλλοδαπούς), όλοι καλά στην υγεία τους, κατέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον όρμο Καλαμίτσας Σκύρου όπου υπό την παρακολούθηση του Ναυαγοσωστικού Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Μοιράσου το άρθρο!