Πολιτική

12/10/2011 - 11:03

Σώθηκαν από τύχη οι μαθητές στο Σκουτάρο Λέσβου- Έπεσαν σοβάδες!!!

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα και μάλιστα μικροί μαθητές σε σχολείο στο Σκουτάρο της Λέσβου. Το Σαββατοκύριακο η οροφή σε μία από τις αίθουσες διδασκαλίας κατέρρευσε . Τμήματα του εσωτερικού σοβά της οροφής της Ε' Τάξης, που βρίσκεται στον πάνω όροφο του σχολείου, αποκολλήθηκαν και κατέρρευσαν. Η πτώση του μεταλλικού πλέγματος (νευρομετάλ) και των βαριών κομματιών σοβά, προκάλεσε σπάσιμο θρανίων, καθισμάτων και πολλές άλλες φθορές στην τάξη.  «Η πτώση ήταν τόσο σφοδρή που κάποια από τα θρανία και τις καρέκλες έσπασαν. Αν είχε συμβεί αυτό εν ώρα μαθήματος θα είχαμε σίγουρα θύματα » δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Κ. Φραγκόπουλος.

Επιπρόσθετα ο κ. Φραγκόπουλος ανέφερε πως στην οροφή τόσο της συγκεκριμένης αίθουσας όσο της διπλανής και του διαδρόμου είχαν διαπιστωθεί μικρορωγμές, οι οποίες δεν ενέπνεαν ανησυχία, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο ήταν πρόσφατα επισκευασμένο. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά στις άλλες αίθουσες του σχολείου, ενώ την Πέμπτη 13-10 θα επισκεφθούν το κτίριο μηχανικοί του Δήμου Λέσβου προκειμένου να εκτιμήσουν τη ζημιά.

Η  Διευθύντρια Γεωργία Μακρή ενημέρωσε αμέσως εγγράφως την Προϊσταμένη αρχή και τηλεφωνικά το Δήμαρχο Λέσβου Βουνάτσο Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Λέσβου Φραγκόπουλο Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βελούτσο Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σκουτάρου και πρώην Δήμαρχο Αλατζά Απόστολο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Σκουτάρου Τρίχο Κωνσταντίνο.

Οι 3 τελευταίοι μάλιστα επισκέφθηκαν το Σχολείο για να αποκτήσουν προσωπική άποψη του συμβάντος. Όλοι υποσχέθηκαν να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες. Αναμένεται κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου για να εκτιμήσει την κατάσταση και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες επισκευές

-------------

φωτογραφίες και πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Σχολείου

ΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο!